İş yerlerine 'şekerleme' kapsülü: Uyku kutuları üretime başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism, New York Post
İş yerlerine 'şekerleme' kapsülü: Uyku kutuları üretime başlıyor

DÜNYA Haberleri  / Futurism, New York Post

Japonya’da iş yerleri için küçük kutu şeklinde uyku alanları üretiliyor. Asya’nın güçlü ekonomik gücü, uzun mesai saatleri ve tatillerinin az olması nedeniyle eleştiriliyor.

Japonya’da iki şirket, ofislere yönelik ‘şekerleme uykusu kutuları’ üretmek için iş birliği yaptı. Tasarım görüntüleri ortaya çıktı ve ahşap ayaklara sahip kutuların dikey olması ‘ilginç’ ifadesiyle karşılandı. Bloomberg'in haberine göre, kutunun içindeki bölmeler kişinin uyurken düşmesini önlemek üzere tasarlandı. Bununla birlikte, ne zaman piyasaya sürüleceğine ve fiyatına ilişkin bir açıklama ise yapılmadı. 

Uyku kapsüllerini tasarlayan mobilya şirketi Itoki'nin sözcüsü Saeko Kawashima, bu şekerleme kutularının yorgun işçiler için tasarlandığını söyledi. Saeko Kawashima, "Japonya'da kendilerini bir süre banyoya kilitleyecek pek çok insan var ki bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Rahat bir yerde uyumak daha iyidir." diyerek kapsülleri üretmelerinin arkasındaki nedeni belirtti. Bu arada, Itoki firması bu kapsülleri kontrplak firması Koyoju Gohan ile birlikte tasarlayıp üretiyor.

JAPONYA'DA İŞ YERİNDE UYKU YAYGIN

Japonya'daki gelişmeleri İngilizce olarak aktaran haber sitesi Nippon, 2021'de çalışma koşullarıyla ilişkili çok sayıda akıl sağlığı sorunu yaşandığını raporladı. Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı'ndan alınan verilere dayanan rapor, 2021'de işçi tazminatı için 2020'ye kıyasla 295 daha fazla kişinin başvurduğunu açıkladı. Başvuruların en önemli iki nedeni ise ‘bir üst tarafından gücün kötüye kullanılması’ ve ‘iş görevlerinin niteliğinde veya miktarında değişiklik’ idi.

2016 yılındaki bir araştırmaya göre, Japonya’da şirketlerin yaklaşık dörtte biri çalışanlarından her ay 80 saatten fazla (çoğu zaman ek ücret ödemeden) mesai yapmasını istiyor. Bununla birlikte, Japonya’da iş yerlerinde uyuklama durumu o kadar yaygın ki özel bir kelime ile ‘inemuri’ şeklinde adlandırılıyor. Uyku kapsüllerini olumlu yönde düşünecek olursanız bile, aslında çok daha büyük bir sorunun belirtisi olduğunu unutmayın. Japonya sağlıksız bir çalışma kültürüne sahip görünüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Futurism, New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...