İsrail basınından Netanyahu'ya Musk tepkisi! 'Yahudilere alaycı bir ihanet'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
İsrail basınından Netanyahu'ya Musk tepkisi! 'Yahudilere alaycı bir ihanet'

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

İsrail'in en önemli medya kuruluşlarından Haaretz, Elon Musk'ın İsrail ziyaretine tepki gösterdi. Haaretz haberinde 'Böylesine zehirli bir insanı kollarını açarak karşılamak ve onu kendi gözünde inkar edilen bir katliamın yapıldığı yerlere götürmek, Netanyahu'nun mirasına bir leke olmalıdır' ifadelerine yer verdi.

İsrail ile Hamas arasında savaş sürüyor. Şu ana kadar İşgalci İsrail ordusu, binlerce sivili Gazze'de katletti. Hayatını kaybedenlerin büyük bölümünü kadınlar ve çocuklar oluşturdu. İsrail'in sivil katliamlarına karşı çıktığı için Yahudi düşmanlığıyla suçlanan Elon Musk ise İsrail'e gitti. ABD'li teknoloji devlerince boykot edilen hatta Beyaz Saray tarafından antisemitizm ile suçlanan Musk, ziyaret sırasındaki tavırlarıyla adeta 180 derece döndü.

MUSK İSRAİL'DE AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

İsrail ziyareti sırasında Netanyahu ile yakınlığı ile dikkat çeken Musk, katliamları meşru gören açıklamalar yaptı ve Musk, Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda İsrail ile prensipte anlaştı.

 "Gazze'ye daha iyi bir gelecek sağlamak için Hamas grubunu yok etmekten, öldürmekten başka hiçbir seçenek yok" diyen Musk, Netanyahu'nun da bu konuda hemfikir olduğunu belirtti ve "Genellikle galip gelen, kaybedeni cezalandırır" ifadelerini kullandı.

İsrail basınından Netanyahu'ya Musk tepkisi! 'Yahudilere alaycı bir ihanet'

İSRAİL MEDYASI TEPKİ GÖSTERDİ

İsrail gazetesi Haaretz İsrail'de Elon Musk'a verilen resepsiyonu 'Yahudilere alaycı bir ihanet' olarak tanımladı. Teknoloji milyarderi Musk, dün Başbakan Netanyahu ile görüştü. İsrail basını ziyaretin Musk'ın yakın zamanda Yahudi karşıtı bir sosyal medya gönderisi yayınlayarak öfkeye yol açmasından sonra gerçekleştiğine dikkat çekti. Haaretz haberinde 'Böylesine zehirli bir insanı kollarını açarak karşılamak ve onu kendi gözünde inkar edilen bir katliamın yapıldığı yerlere götürmek, Netanyahu'nun mirasına bir leke olmalıdır' ifadelerine yer verdi. İsrail ve Filistin’deki çatışmalarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen SpaceX ve Tesla'nın sahibi milyarder iş adamı Elon Musk, Starlink uyduları konusunda İsrail ile anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Anonim28 Kasım 2023 14:55

Yoksa lanetli Yahudiler ne yapıp edip Elon Musk'ıda mı kandırdılar?

Sonraki Haber Yükleniyor...