İsrail bir kez daha yardım bekleyen sivilleri hedef aldı! Onlarca ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail bir kez daha yardım bekleyen sivilleri hedef aldı! Onlarca ölü ve yaralı var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'deki katliamlarına yenisini ekleyen İsrail, bu defa Deyr Belah'ta insani yardım aracını hedef aldı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı saldırıda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Hamasla çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de topyekün ablukayı sürdüren İsrail 6 ayda 30 binden fazla insani katletti. 

Şehre giren yardımları kısıtlayarak, 2 milyon kişiyi açlık, susuzluk ve hastalıkla baş başa bıran İsrail ordusu, az sayıdaki yardıma ulaşmak isteyen sivilleri de hedef aldı.

VAHŞİ SALDIRI TEKRARLANDI

29 Şubat'te yardım bekleyenlere saldırı düzenleyerek korkunç bir katliama imza atan İsrail ordusu, bugün bir kez daha aynı saldırıyı tekrarladı. Gazze'deki Deyr Belah'ta insani yardım aracına düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti. 

İsrail bir kez daha yardım bekleyen sivilleri hedef aldı! Onlarca ölü ve yaralı var - 1. Resim

"SİSTEMATİK  SOYKIRIM SAVAŞI"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra saldırya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, yüzbinlerce aç insana karşı sistematik bir soykırım savaşı yürüttüğünü belirtti.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Kudra, İsrail güçlerinin, Gazze kentinin güneyindeki El-Kuveyti Kavşağında "korkunç bir katliam" işlediğini ve bu katliamda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını dile getirdi.

İsrail bir kez daha yardım bekleyen sivilleri hedef aldı! Onlarca ölü ve yaralı var - 2. Resim

HAMAS'TAN İLK TEPKİ

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun yardım konvoylarını hedef almasının, "soykırım ve etnik temizlikte ısrarcı tavrının bir göstergesi olduğu" ifade edildi.

"Gazze'deki insani krizi derinleştirme, planlı olarak aç bırakma ve insanların yardım almasını engellemenin", İsrail'in savaş yöntemi olduğu belirtilen açıklamada, Gazze halkını yardımdan mahrum bırakmanın, tüm insani yasa ve kurallar ile soykırım savaşının sona ermesini talep eden Uluslararası Adalet Divanı kararlarına aykırı olduğu belirtildi.

Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler'e, Arap ve İslam ülkelerine seslenen Hamas, sessizlikten çıkıp İsrail'i soykırım savaşını durdurmaya zorlama çağrısında bulunuldu.

ÖNCE AÇ BIRAKTI, SONRA VURDU

Öte yandan The New York Times 29 Şubat'taki saldırıya ilişkin ilginç bir iddia ortaya atarak, yardım konvoyunun İsrail tarafından organize edildiğini ileri sürüldü. Gazzeli iş adamı Izzat Aqel, İsrailli askeri yetkilinin kendisinden Gazze'nin kuzeyine gidecek yardım tırlarını organize etmesini istediğini, konvoyun güvenliğinin de İsrail tarafından sağlanacağını ilettiklerini öne sürdü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...