İsrail cephesi karıştı! Netanyahu ve ordu arasında bu kez ‘akaryakıt’ krizi patlak verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail cephesi karıştı! Netanyahu ve ordu arasında bu kez ‘akaryakıt’ krizi patlak verdi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

İsrail’de Başbakanlık ile Genelkurmay Başkanlığı arasında “akaryakıt” krizi yaşanıyor. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi Gazze Şeridi’ne hastanelerde kullanılmak üzere akaryakıt girişine izin verileceğini açıklarken, İsrail Başbakanlığı ise Binyamin Netanyahu'nun böyle bir transfere onay vermediği söyleyerek orduyu yalanladı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’de, Başbakanlık ile Genelkurmay Başkanlığı arasında Gazze Şeridi’ne “akaryakıt” tedariki konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi yaptığı açıklamada, akaryakıtın bitmesi halinde Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde kullanılmak üzere akaryakıtın bölgeye tedarikine izin verileceğini belirterek, "Bu noktaya kadar akaryakıt girişine izin vermedik. Her gün Gazze Şeridi’ndeki durumu kontrol ediyoruz. Bir haftadan fazla süredir bize hastanelerdeki yakıtın biteceğini söylüyorlar ama bitmedi. O gün geldiğinde, yakıt hastanelere gözetim altında aktarılacak ve bunun Hamas'ın askeri amaçlarına hizmet etmemesini sağlamak için her şeyi yapacağız” dedi.

İSRAİL BAŞBAKANLIĞI YALANLADI

Halevi’nin açıklamasının ardından harekete geçen İsrail Başbakanlığı, Halevi’nin açıklamalarını yalanlayarak, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun böyle bir transfere onay vermediğini vurguladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü ve son dönemde bombardımanını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi'ndeki ablukayı da sıkılaştırmış ve yaklaşık bir aydır yakıt girişine izin vermemişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bombardımandan kaçanların ve yaralı sivillerin sığınma merkezlerine dönüşen 35 hastaneden 16'sının bombardıman ya da yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmalarına durdurduğunu bildirmişti.

Refah Sınır Kapısı üzerinden 21 Ekim’den bu yana Mısır’dan Gazze Şeridi’ne geçen yardım tırlarının bölgeye akaryakıt tedarik etmesine izin verilmiyor.

NETANYAHU ORDUYU SUÇLADI

Netanyahu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarından dolayı ordu ve istihbarat teşkilatlarını suçlamıştı. Netanyahu, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarla ilgili Başbakan'a bilgi verildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu aksine hiçbir uyarı gelmediğini" savundu. Açıklamada Netanyahu, "bilakis İsrail ordusu ve Şin-Bet'in (Şabak) Hamas'ın yıldırıldığı ve sükunetin sağlandığı değerlendirmesini yaptıklarını" aktardı.

İsrail Başbakanı, "savaşın çıktığı son ana kadar" tüm istihbarat teşkilatlarının kendisine ve hükümete defalarca aynı yönde bilgi verdiğini savundu.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...