İsrail eski Başbakanı Yair Lapid'ten itiraf: İsrail ne ahlaki bir devlet ne de bölgesel bir güç

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail eski Başbakanı Yair Lapid'ten itiraf: İsrail ne ahlaki bir devlet ne de bölgesel bir güç

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail'in eski Başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, Mısır basınına yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına değindi. "Savaşı kazanamıyoruz" diyen Lapid, "İsrail ne ahlaki bir devlet ne de bölgesel bir güçtür." ifadelerini kullandı.

Hamas 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla bir saldırı düzenledi. İsrail de "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. İşgal ordusu o tarihten bu yana sivil gözetmeksizin Gazze Şeridi'nde cami, okul, mülteci kampı, kilise ve hastanelere bomba yağdırdı.  Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

HASTANELERİ HEDEF ALIP SİVİLLERİ KATLETTİLER

İşgal ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce insan katledildi. 

İsrail'in eski Başbakanı Yair Lapid, Mısır basınına yaptığı açıklamada, işgalci İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına değindi.

"İSRAİL AHLAKLI BİR DEVLET DEĞİL"

Hamas'ın elinde tuttuğu İsrailli rehinelerin aileleriyle görüşen ve "İsrail bölgesel bir güç değil" diyen Lapid, "İsrail artık güvenli bir yer ve ahlaklı bir devlet değil" ifadelerini kullandı.

"SAVAŞI KAZANMIYORUZ"

İsrail'in bu savaşı kazanmadığını söyleyen Lapid, "Sonuçları ve yansımaları ne olursa olsun her türlü anlaşmayı destekleyeceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...