İsrail ‘Gazze’ kararını reddetti: UNESCO terörizmi destekleyenlerin hizmetinde

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ‘Gazze’ kararını reddetti: UNESCO terörizmi destekleyenlerin hizmetinde

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Gazze hakkındaki karar tasarısını kabul eden UNESCO’ya tepki gösterdi. Kararı reddettiğini duyuran İsrail, UNESCO’nun “terörizmi destekleyenlerin hizmetinde” olduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, UNESCO’nun 42. Genel Konferansı'nda Filistin ve Gazze’deki mevcut durumun etkileri ve sonuçları kapsamında UNESCO’nun yetkileri hakkındaki karar tasarısının kabul edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. UNESCO'nun Gazze'deki duruma ilişkin bugün aldığı kararın “tek taraflı” olduğu ileri sürülen açıklamada, İsrail’in bu kararı “tiksintiyle karşılayarak reddettiği" kaydedildi.

“UNESCO TERÖRİZMİ DESTEKLEYENLERİN HİZMETİNDE”

Açıklamada, UNESCO’nun, “aşırılıkçı hükümetlerin ve terörizmi destekleyenlerin hizmetinde” olduğu ve “temel gerçeklerin çarpıtılması ve katliamların inkar edilmesi konusunda işbirliği yaptığı” iddia edildi.

UNESCO oturumunda Gazze’de öldürülen siviller için saygı duruşunda bulunulmasına da tepki gösterilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yalnızca Filistinli kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan UNESCO, doğası gereği ahlaki zafiyeti olan kendisinden ve tartışmalarından utanması gereken bir kuruluştur."

Bakanlık, İsrail’i destekleyen ülkelere ve önerdiği değişiklikler için ABD'ye teşekkür etti.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...