İsrail, Gazze'de hastane vurdu: İran, 'süre doldu' dedi, Hizbullah, 'öfke günü çağrısı' yaptı...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'de hastane vurdu: İran, 'süre doldu' dedi, Hizbullah, 'öfke günü çağrısı' yaptı...

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'de bulunan Al AHli Baptist hastanesini vurması sonrasında İran'dan tehdit dolu bir açıklama geldi. İran'ın Suriye Büyükelçiliği, "Süre doldu" ifadeleriyle İsrail'e gözdağı verdi.

İsrail, dün gece saatlerinde Gazze’deki Al Ahli Baptist Hastanesine saldırı düzenledi. Savaş uçakları ile vurulan hastanede 500’den fazla sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail’in saldırısı dünya genelinde öfkeli protestolara neden oldu.

İRAN’DAN TEHDİT GİBİ İSRAİL AÇIKLAMASI

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının bölgesel bir savaşa neden olacağını öne süren İran’dan Gazze’deki hastane saldırısı sonrasında dikkat çeken bir açıklama geldi. İranı’ın Suriye’deki Büyükelçiliği, saldırıdan hemen sonra sosyal medya platformu X üzerinden “Süre doldu” paylaşımında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da aynı platformda yaptığı paylaşımda benzer sözler kullanarak, binlerce masum kadın ve çocuğu hastanede öldüren İsrail’e karşı küresel birliğin zamanı geldiğini belirterek, “süre doldu” ifadesini kullandı.

Lübnan Hizbullah’ı da yaptığı açıklamada, harekete geçme çağrısında bulunarak, 18 Ekim’i “eşi benzeri görülmemiş öfke günü” olarak ilan etti. "Bu saldırı İsrail ve onun sponsoru ABD'nin gerçek yüzünü ortaya koydu" açıklaması yapan Hizbullah, Müslümanlardan ve Araplardan öfkelerini göstermeleri için derhal meydanlara çıkmasını istedi.

İsrail, Gazze'de hastane vurdu: İran, 'süre doldu' dedi, Hizbullah, 'öfke günü çağrısı' yaptı...

LÜBNAN VE İRAN’DA GAZZE PROTESTOSU

Hizbullah’ın çağrısı sonrasında ellerinde Lübnan, Hizbullah ve Filistin bayrakları olan binlerce Lübnanlı sokaklara döküldü. Beyrut’taki ABD ve Fransa Büyükelçilikleri önünde toplanan kalabalık grup, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Öte yandan, Gazze’deki saldırıya dünyanın farklı noktalarından da tepki gösterileri düzenlendi. Milyonlarca Filistinlinin yaşadığı Ürdün’de sokaklara çıkan insanlar, Amman’daki İsrail Büyükelçiliği önünden protesto gösterisi düzenledi. Öfkeli grup, Ürdün’ün İsrail ile yaptığı barış anlaşmasının iptal edilmesini istedi.

İran’ınbaşkenti Tahran’ın merkezindeki Filistin Meydanı’nda toplanan protestocu grup, Gazze’deki saldırıya yönelik tepkilerini İngiliz ve Fransız Büyükelçilikleri önünde dile getirdi. Ellerinde Filistin bayrakları ile slogan atan göstericiler büyükelçilik binasının duvarlarına yumurta fırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...