İsrail, insani arada katliam planı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, insani arada katliam planı yaptı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, yeni dönemde Gazze’nin güneyini hedef alacak. Hamas’ın Gazze sorumlularından Halil el-Hayya “İsrail, müzakereler devam ederken bir sonraki saldırının hazırlığını yapmış” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - İsrail kanadı ilan edilen ateşkes sürecini yeni katliam planları için fırsata dönüştürdü. Türkiye gazetesine konuşan Hamas’ın Gazze sorumlularından Halil el-Hayya, İsrail’in masada müzakereler sürerken bir sonraki saldırı stratejisini belirlediğini ve yeni dönemde Gazze’nin güneyini hedef alacağını belirtti. Hamas yönetim kadrosunun Han Yunus’ta olduğunu iddia eden İsrail, bu amaçla bölgeye ağır bombardıman dalgası başlatacak. Ateşkesi bozan tarafın İsrail olduğunu söyleyen Halil el-Hayya, masanın devrilmediğini kaydetti.

YAŞLI ESİRLERİ İSTEMEDİLER

Ara buluculara “kalıcı ateşkes sağlanana dek esir takasının devamını istedik” diyen Halil el-Hayya “Ancak İsrail yönetimi yaşlı esirleri istemedi. Hatta takasla ilgili üç teklifi görüşmeye hazır olduğumuzu tüm taraflara ilettik. Biz Filistinli yaşlılara karşı İsrailli yaşlıları teklif ettik. Bunu reddettiler. Çünkü bütün bu süreci bir fırsat olarak gördüler ve yeni savaş suçları için katliam sürecini bir kere daha başlattılar” şeklinde konuştu. İsrail’in ısrarla esir askerlerini istediğini söyleyen el-Hayya “Müzakere sürecinde bu konuda hep ısrarcı oldular. Hatta bazı esir kadın askerleri de sivil listesinde gösterip takasa dahil etmek istediler” açıklamasında bulundu.

İsrail, insani arada katliam planı yaptı

BOMBALAR EŞLİĞİNDE MÜZAKERE!

Filistinli uzman Muin Naim, İsrail’in yeni dönem taktiğinin “bombardıman eşliğinde müzakere” olduğunu öne sürdü. İsrail ve ABD’nin ateşkesi bitiren ve yeni saldırı dalgasını başlatan kararı birlikte aldığını vurgulayan Naim şöyle konuştu: Bundan sonra dünya kamuoyunun vereceği tepki Gazze’nin geleceğini belirleyecek. İsrail, Gazze’nin tamamı ile ilgili yeni işgal haritası belirledi. Önceki kara saldırısından elde ettikleriyle birlikte farklı bir taktik belirlediler. Gazze’yi ev ev, sokak sokak ele geçirmenin hazırlıklarını yapıyorlar. İsrail tüm bu 8 günlük dönemde cinayetlerine devam etti. Esir askerlerinin yerini öğrenme adına hamleler yaptı. Ancak esir askerlerin hükmü çok farklı. Direniş bu konuda çok özel yöntemler uyguluyor. Komutan ve erler karşılığında binlerce Filistinlinin bırakılması şartını koştular. Bu konuda tutum değişmeyecek. Bununla birlikte aracılara ve İsrail’e yeni tutuklamaların durdurulması şartı iletildi.

YİNE MASAYA DÖNECEKLER

İsrail’in yeni katliamları, şartlarının kabulü için dayatma aracı olarak kullanacağını belirten Muin Naim “Ancak Gazze’deki direniş komutanları 20 bin şehidin boşa verilmediğini, İsrail’i ikinci aşamada da yenilgiye uğratacağından emin. Yeni kara saldırısı güneye yönelecek ve orada da ağır kayıplar verecekler. Ardından İsrail yeni maddelerle tekrar masaya dönecek. İşgal ordusu savaşarak Gazze’yi teslim alamayacak. Hiçbir hedefine ulaşamayacak” dedi.

İsrail, insani arada katliam planı yaptı

SKANDAL HARİTA

İsrail ordusu, uçaklarla Gazze’ye bir defa daha broşür attı. Han Yunus bölgesinin savaş alanı ilan edildiğini duyuran İsrail ordusu, broşürlere QR kodu ekledi. Kodu taratanlar, İsrail ordusunun resmî sitesine yönlendiriliyor. Sitede “Bu bölgede yaşayanlar terk edin” deniliyor. Ancak söz konusu haritada işaretlenen noktalar neredeyse bütün Gazze’yi kapsıyor. 

BİR GÜNDE 178 KİŞİ  DAHA KATLEDİLDİ

İsrail ordusu, 24 Kasım Cuma günü saat 08.00’de başlayan “insani ara”nın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ni yine bombaladı. 200 noktaya saldırı yapan ve 178 Filistinliyi katleden İsrail, 589 sivili de yaraladı. Bombardımanın başlamasının ardından Gazzeliler yine göç etmeye başladı.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...