İsrail ordusu, Mavi Marmara şehitleri anıtını bombaladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail ordusu, Mavi Marmara şehitleri anıtını bombaladı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail güçleri, Gazze'deki Mavi Marmara gemisinin şehitleri için dikilen anıtı yok etti.

31 Mayıs 2010'da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi tarafından organize edilen ve Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail donanması müdahale etmiş, gemideki 10 yolcu İsrailli komandolar tarafından öldürülmüştü. 

2011 yılında Mavi Marmara gemisinde şehit edilenlerin anısına Gazze'de 12 metre yüksekliğinde metal bir anıt yapıldı. Gazze'ye yardım taşıyan gemideki trajik olayları hatırlatan anıt, o dönemde Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye'nin katılımıyla gerçekleşen bir törenle hizmete girmişti.

KAHRAMANLARA İTHAF EDİLMİŞTİ 

İsmail Haniye'nin açılışta yaptığı konuşmada, anıtın Gazze'ye dikkat çeken kahramanlara ithaf edildiğini ve dünyanın bu trajik olayları hatırlaması için bir anı olarak inşa edildiğini belirtmişti.

İsrail ordusu sözcüsü, bölgede görev yapan askerlerin 2010'daki Mavi Marmara operasyonunda da yer aldığını açıkladı. Bu yıkım, bölgedeki gerilimi artırarak uluslararası toplumda tepkilere neden oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...