İsrail'den Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon! Hamas, Biden'ı sorumlu tuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'den Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon! Hamas, Biden'ı sorumlu tuttu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon başlattığını duyurdu. Filistin Sağlık Bakanı Keyle hastanede bulunan kişilerin hayatlarından işgal güçlerinin sorumlu olduğunu söylerken, Hamas ise saldırılardan ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimini sorumlu tuttu. İsrail tarafından yapılan açıklamada ise hastanede İsrailli rehine bulunmadığı ifade edildi. İsrail Ordu Radyosu ise hastanede İsrailli esirlerin bulunduğuna dair belirti olmadığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Tıp Merkezi'nin bir kısmına yönelik askeri operasyona başladığını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Şifa Tıp Merkezi'nin belirli bir bölümüne yönelik askeri operasyon yürütüldüğünü belirtti. Adraee, operasyonun hastane içindeki vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastaları hedef almadığını öne sürdü.

Operasyon öncesinde hastane müdürlüğüne konunun iletildiğini dile getiren Adraee, operasyon öncesinde hastaneden hasta ve sığınanlardan boşaltılması yönünde çabaların gösterildiğine işaret etti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun başlatılacağına dair bilginin Şifa Hastanesi'ne verildiğini doğruladı.

Şifa Hastanesi Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısı sırasında hastaneden tek kurşun atılmadığı belirtildi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA 

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, İsrail ordusunun baskın düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde katliam gerçekleştirebileceği uyarısında bulundu. Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki hasta, sağlık personeli ve sığınmacıların hayatından İsrail'in ve uluslararası toplumun sorumlu olduğunu belirtti.

İsrail'den Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon! Hamas, Biden'ı sorumlu tuttu

"İNSANLIĞA KARŞI BİR SUÇTUR"

Sağlık Bakanı Keyle, bazı ülkelerin sessizliği ve çekingen hareketliliğinin İsrail'e uluslararası hukuka aykırı bir şekilde sağlık kompleksine baskın düzenleme cesareti verdiğini vurguladı. İsrail'in hastanede katliam yapmasına karşı uyarıda bulunan Keyle, "İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'ni basması insanlığa karşı suçtur." ifadelerini kullandı.

"REHİNELERİN TUTULDUĞUNA DAİR BELİRTİ YOK"

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Şifa Hastanesi'nde rehinelerin tutulduğuna dair bir belirti yok. Benzer bir açıklamaya imza atan İsrail Ordu Radyosu ise "Baskın yapılan Gazze’deki Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin bulunduğuna dair bir belirti yok" dedi.

DSÖ: HASTALARIN GÜVENLİĞİNDEN KAYGILIYIZ

Hastane saldırısına dair açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü, "Şifa Hastanesi'ne askeri saldırı yapıldığına dair haberler son derece endişe verici. Sağlık personeli ve hastaların güvenliğinden kaygılıyız" dedi.

İsrail'den Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon! Hamas, Biden'ı sorumlu tuttu

HAMAS: SALDIRIDAN BIDEN VE YÖNETİMİ SORUMLU

Hamas, İsrail ordusunun Filistinli silahlı direnişçilerin olduğunu iddia ettiği Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskınla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, "İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısının yansımalarından, sağlık personelinin ve binlerce yerinden edilmiş insanın maruz kaldığı olumsuzluklardan tamamen İsrail'i, (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz" ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusunun hastaneye düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, "Dördüncü Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine karşı işlenen bu iğrenç suçun sonucu olarak işgal liderleri ve onlarla işbirliği yapan herkes, çocukları, hasta ve savunmasız sivilleri öldürmekten sorumlu tutulacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletlerin sessizliği, birçok ülke ve rejimin başarısızlığı, Filistin halkımızı topraklarına ve meşru ulusal haklarına sahip çıkmaktan caydırmayacak. Halkımıza onları ve haklarını tüm gücümüzle savunmaya devam etme sözümüzü sürdüreceğiz. İşgal, işlediği suçların, çocuklarımıza, kadınlarımıza, kutsallarımıza yönelik saldırılarının bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir."

Öte yandan İsrail Ordu Radyosundan yapılan açıklamada, "Baskın yapılan Gazze’deki Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin bulunduğuna dair bir belirti yok" ifadelerine yer verildi.

Filistin, "İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldırısı uluslararası hukukun açıkça ihlalidir. Binlerce kişiyi korumak için acil uluslararası müdahale çağrısı yapıyoruz" dedi.

İsrail'den Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon! Hamas, Biden'ı sorumlu tuttu

HASTANEYE SALDIRI SÜRÜYOR

Al-Jazeera televizyon kanalı canlı yayında telefonla bağlandığı Şifa Hastanesi Müdürü Münir el-Berş, hastaneye yönelik silah atışlarının ve bombardımanın sürdüğünü belirtti.El-Berş, "Şayet hayatta kalırsak, görevimizi sürdüreceğiz, şayet şehit olursak cennette buluşuruz" ifadelerini kullandı.

Hastane içinden canlı yayında telefon konuşmalarına katılan siviller, saldırılardan dolayı, pencerelerden uzakta hastanenin iç koridorlarında kalmayı sürdürdüklerini kaydetti.

"HER GÜN YARIM HURMA YİYORUM"

Al-Jazeera'nın hastaneden kesintisiz süren telefon bağlantısına katılan Ahmed adlı bir sivil vatandaş, spikerin "yeme içme konusunu nasıl yapıyorsunuz" şeklindeki sorusuna karşılık, "Yanımda birkaç hurma var her gün bir hurmanın yarısını yiyorum" şeklinde cevap verdi.

Daha önce Sağlık Bakanlığı Facebook sayfasına yazan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail işgali, iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarını sürdürerek, Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşattıktan sonra burada bulunan herkesi ölüm çemberine sokuyor" ifadesini kullandı.

Kudra, Şifa Hastanesi içinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin kadar sığınmacı olduğuna dikkat çekti.

İsrail'den Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon! Hamas, Biden'ı sorumlu tuttu

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI: HASTANEDEKİLERİN HAYATLARINDAN İŞGAL GÜÇLERİ SORUMLU

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nde sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş sivillerin hayatlarından İsrail güçlerinin sorumlu olduğunu belirtti.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Keyle, "İsrail işgal güçlerinin Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi'ni kuşatarak, bombalayarak insanlığa ve sağlık personeline ve hastalara karşı yeni bir suç işlediğini" söyledi.

"Şifa Kompleksi'ndeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarından tam sorumlu olan işgal güçleridir." diyen Keyle, İsrail güçlerinin hastaneyi bombalayarak insanlığa karşı yeni bir suç işlediğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...