İsrail'in 'insani ara'sı kısa sürdü! Bıraktıkları rehinelerin evlerini bastılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in 'insani ara'sı kısa sürdü! Bıraktıkları rehinelerin evlerini bastılar

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ve Hamas ‘insani ara’ adı verilen geçici ateşkes konusunda anlaştı. 4 gün sürecek ara bugün Türkiye saati ile 08.00'de başladı. İsrail elindeki 39 Filistinliyi serbest bıraktı. Çoğu Doğu Kudüs'te yaşayan esirlere bazı yasaklar getirildi. İşgal güçleri şimdi de serbest bıraktıkları rehinelerin evlerine operasyon düzenledi. İşte son gelişmeler...

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak saldırılar düzenledi. Çatışmaların başından bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce savunmasız insan canından oldu. Tüm dünyanın sokaklara dökülüp ateşkes çağrısında bulunması ve Katar'ın da araya girmesi ile taraflar 4 günlük insani ara konusunda anlaşmaya vardı. Ateşkesin ilk gününde Hamas'ın bıraktığı 13 İsrailliye karşı 39 Filistinli serbest kaldı. İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında serbest bırakılan Filistinli tutukluklara bazı yasaklar getirdi. Filistinli Esirler Cemiyetinden yapılan bilgilendirmeye göre, İsrail polisi, Doğu Kudüs'te yaşayan ve bu akşam serbest bırakılan Filistinlilerin basına açıklama yapmasını yasakladı.

TATLI DAĞITMAYIN UYARISI!

Ayrıca serbest kalan tutuklunun evinde toplantı yapılmasına da izin verilmeyecek. Buna ek olarak serbest bırakılan Filistinli tutuklular ve ailelerinin kutlama için tatlı dağıtmamaları istendi.

YASAKLARA UYMAYANLARA 18 BİN DOLAR CEZA

Bu yasaklara uymayan Filistinli tutuklular yaklaşık 18 bin dolar para cezasına çarptırılacak.

İsrail'in 'insani ara'sı kısa sürdü! Bıraktıkları rehinelerin evlerini bastılar

İSRAİL POLİSİ KUTLAMALARA MÜDAHALE EDECEK

Bu akşam serbest kalan Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli tutuklarının evlerinin önüne de İsrail polislerinin yerleştirildiği ve olası kutlamalara müdahale edileceği aktarıldı.

İsrail'in 'insani ara'sı kısa sürdü! Bıraktıkları rehinelerin evlerini bastılar

39 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILDI

Bu akşam 13 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 24'ü kadın, 15'i de 18 yaş altı çocuk olmak üzere 39 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı. Bu tutuklulardan 6'sının evi işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alıyor.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasının bir "gösteriye" dönüşmesine karşı önlem alınması için tüm talimatları verdiğini söylemişti.

İsrail polisi, Filistin karşıtı görüşleriyle öne çıkan Ben-Gvir'in yönetimindeki Ulusal Güvenlik Bakanlığına bağlı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'in 'insani ara'sı kısa sürdü! Bıraktıkları rehinelerin evlerini bastılar

İSRAİL SERBEST BIRAKTIĞI REHİNELERİN EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin Esirler Cemiyeti'nin son dakika olarak yapmış olduğu açıklamada "İsrail, Filistinli kadın esirlerin Kudüs'teki evlerine baskın düzenledi" ifadeleri yer aldı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...