İsrail sokaklarında 'yargı reformu' ateşi: Netanyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı

İsrail sokaklarında 'yargı reformu' ateşi: Netanyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı
Başlık ResmiIsrail sokaklarinda 'yargi reformu' atesi: Netanyahu'nun esi kuaförde mahsur kaldi

Tel Aviv’de hükümetin yargı reformuna karşı gerçekleştirilen protesto esnasında, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu kuaförde mahsur kaldı. Göstericilerin topladığı kuaförün önüne takviye polis gönderilirken, Sara Netanyahu kuaförden saatle sonra tahliye edilebildi.

Kaydet
|

İsrail'in başkenti Tel Aviv’de hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemesine karşı gerçekleştirilen protestolarda tansiyon yükseldi. Yüzlerce gösterici Başbakan Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun protesto sırasında bulunduğu Kikar HaMedina Plaza’daki kuaförün önünde toplandı. İsrail bayrağı açan göstericiler sloganlar atarken, Sara Netanyahu içeride mahsur kaldı. Bölgeye çok sayıda takviye polis sevk edildi. Polislerin güç kullanarak göstericileri kuaföründen önünden uzaklaştırmasıyla Sara Netanyahu saatler sonra tahliye edildi.

"EŞİM SARA'YI TEHDİT EDİYORLAR"

Binyamin Netanyahu eşi mahsur kaldığı sırada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anarşistler (Yair) Lapid'in liderliğinde kırmızı çizgileri aşmaya devam ediyor. Şu anda eşim Sara'yı tehdit ve taciz ediyorlar. Lapid'i ve muhalefeti buna bir an önce son verilmesi ve benzeri görülmemiş bu rezil eylemi kınamaları çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail sokaklarında 'yargı reformu' ateşi: Netanyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı
Başlık Resmiİsrail sokaklarında 'yargı reformu' ateşi: Netanyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı

Binyamin Netanyahu daha sonra polis korumasıyla kuaförden çıkarılan eşiyle birlikte fotoğraflarını paylaşarak, “Sevgili eşim Sara’nın sağ salim ve zarar görmeden eve döndüğüne sevindim. Anarşi durmalı” dedi.

BAKMADAN GEÇME
İsrail
HABER

İsrail'de Netanyahu hükümeti karşıtları yine sokaklara çıktı

İsrail
HABER

İsrail'de yargı düzenlemesine karşı kitlesel protesto! Binlerce kişi Netanyahu hükümetine karşı sokaklarda

YARGI REFORMU NEDİR?

Yargı reformu, İsrail'deki yargı sistemi ve güçler ayrılığı için mevcut İsrail hükümeti tarafından öne sürülen ve Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Yariv Levin ile Knesset Anayasa, Hukuk ve Adalet Komitesi, Simcha Rothman Başkanı'nın öncülüğünde önerilen bir dizi değişikliktir. Yargıtay'ın adli inceleme yapma yetkisini sınırlayarak, hükümete adli atamalar üzerinde kontrol sağlayarak ve hükümetin hukuk müşavirlerinin yetkisini sınırlayarak yargının kanun yapma ve kamu düzeni üzerindeki etkisini dizginlemeyi amaçlamaktadır.

Reform kabul edilirse, Knesset'e Yüksek Mahkeme kararlarını basit çoğunlukla geçersiz kılma yetkisi verecek, mahkemenin mevzuat ve idari işlemler üzerinde yargısal denetim yapma yetkisini azaltacak, mahkemenin temel yasaların anayasaya uygunluğu hakkında karar vermesini yasaklayacak, ve Adlı Seçim Komitesinin yapısını, üyelerinin çoğunluğunun hükümet tarafından atanmasını sağlayacak şekilde değiştirmek.

(İHA)

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.