Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail yine hastaneleri hedef aldı... Kudüs Hastanesi keskin nişancılarla vuruldu!

İsrail yine hastaneleri hedef aldı... Kudüs Hastanesi keskin nişancılarla vuruldu!

İsrail ordusundaki keskin nişancılar Gazze Şeridi’nde bulunan Kudüs Hastanesi’ndeki sivilleri hedef aldı. Filistin Kızılayı, İsrail’in Kudüs Hastanesi'ne açtığı ateş sonucu hastaneye sığınan 1 kişinin öldüğü, 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Kaydet
a- | +A

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 35’inci gününde devam ediyor. İsrail ordusu, havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi’ndeki sivil yerleşim yerleri ve hastaneleri vuruyor. İsrail askerleri, İsrail bombardımanından kaçmak isteyen binlerce yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Kudüs Hastanesi’ni keskin nişancılarla vurdu. Sivillerin hedef alındığı saldırıda en az 1 Filistinli hayatını kaybederken, 2 ‘si ağır 20 kişi yaralandı.

FİLİSTİN KIZILAYI: 1 ÖLÜ VE 20 YARALI

Filistin Kızılayının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kudüs Hastanesi çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. Açıklamada, İsrail ordusundaki keskin nişancıların Kudüs Hastanesi'ne ateş açtığı belirtildi. Filistin Kızılayı, İsrail keskin nişancılarının ateş açması sonucu hastaneye sığınan Filistinlilerden birinin öldüğünü, 20 kişinin ise yaralandığını kaydetti. Filistin Kızılayından bu sabah yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin sabahın erken saatlerinde Kudüs Hastanesi yakınındaki Tel el-Hava bölgesini şiddetli bir şekilde bombaladığı bildirilmişti.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

BAKMADAN GEÇME
İsrailli yarbay, işgalci ordunun taktiğini açıkladı: Bombalanmamış bölgelerde savaşma
HABER

İsrailli yarbay, işgalci ordunun taktiğini açıkladı: Bombalanmamış bölgelerde savaşma

BM’den Gazze’deki 4 saatlik ateşkes kararına sert tepki: Alaycı ve zalimce
HABER

BM’den Gazze’deki 4 saatlik ateşkes kararına sert tepki: Alaycı ve zalimce

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.