İsrail'den 12 yaşındaki Filistinliye sorgu! Annesiyle yaptığı telefon konuşması ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
- Güncelleme:
İsrail'den 12 yaşındaki Filistinliye sorgu! Annesiyle yaptığı telefon konuşması ortaya çıktı

Dünya Haberleri  / BBC Türkçe

İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da tutukladığı 12 yaşındaki Kerim ile annesinin telefon konuşmaları ortaya çıktı. İsrailli yetkili Kerim'in annesiyle 1 dakikadan fazla konuşmasına izin vermedi.

İşgalci İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'de saldırıları ve keyfi tutuklamaları sürüyor. Bu keyfi tutuklamaların son kurbanı ise 12 yaşındaki Kerim oldu. 

Kerim, Gazze'deki ateşkesin ilk haftasında Batı Şeria'daki İsrail askerleri tarafından tutuklandı. Yerel sivil toplum kuruluşu Filistinli Mahkumlar Kulübü, sona eren 7 günlük ateşkes boyunca Batı Şeria'da en az 260 Filistinlinin tutuklandığını söylüyor. Bu sayı, Gazze'deki geçici ateşkes sürecinde Hamas'ın serbest bıraktığı İsrailli rehineler karşılığında serbest bırakılan Filistinli tutuklulardan daha fazla.

ANNESİYLE TELEFONDA KONUŞTU

İsrail'de gözaltında tutulan Kerim'in ailesiyle yaptığı telefon konuşmaları ortaya çıktı. Kerim'in annesiyle 1 dakikadan fazla konuşmasına izin verilmedi.

"Alo? Kerim? Sana neler oldu?"

"Henüz bir şey olmadı. Hala sorgu odasındayım"

Falestin, hattın diğer ucundaki yetkiliye "Hala 12 yaşındaki bir çocuğu mu sorguluyorlar?" diye soruyor.

"Yasa bu" diye yanıt veriyor. "Yasa bu."

"Yanında kimse var mı?"

"Ben yanındayım."

"18 yaşından küçük birini gözaltına alınca yanında babası ya da avukatı olması gerekiyor. 12 yaşındaki birini, bir çocuğu tek başınayken mi tutukluyorsunuz?"

"Durumu iyi. Size bilgi vereceğiz."

"Ne zaman serbest kalacak?"

Yetkili telefonu kapatıyor.

KERİM'İN 4 AĞABEYİ DE TUTUKLU

Kerim'in yaşları 17 ila 25 arasında değişen dört ağabeyi de parmaklıklar ardında. Üçüne hala suçlama yöneltilmedi. Biriyse, sosyal medyada kışkırtma yapmak suçlamasıyla 15 ay hapis cezası aldı. Ancak aile, en küçük çocuklarının tutuklanacağını akıllarından bile geçirmediklerini söylüyor. Kerim'in amcası, Msalam Ghawanmeh, o sabah onlarca İsrail askerinin, Ramallah'ın kuzeyindeki Celazon mülteci kampında bulunan evlerine zorla girdiklerini söylüyor. Bir komşularının ikinci kattaki evinden gizlice çektiği ve teyit edilen videoda, silahlı askerlerin içeri girdikleri görülüyor. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...