İsrail’den yeni katliam sinyali! 'Ordu sınırda bekliyor' diyen Savunma Bakanı Yoav Gallant: Gazze’nin başına geleni Beyrut’a da yaparız!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üssü ziyaret eden Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gallant, "Hizbullah hata yaparsa bunun bedelini ödeyecek olanlar, öncelikle Lübnan vatandaşlarıdır. Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, 36 gündür Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenliyor. Ülkenin güneyinde çatışmalar aralıksız olarak devam ederken kuzeyde de Lübnan ile gerilim tırmanıyor. Son olarak İsrail Savunm Bakanı Yoav Gallant'tan tehdit niteliğinde bir açıklama geldi. 

FİLİSTİNLİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ: AYNI TABLO İLE KARŞILAŞIRSINIZ

Gallant, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği ziyarette, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'nin kuzeyinden tehcir edilen Filistinlileri örnek gösteren ve Lübnanlıların da aynı tabloyla karşı karşıya kalabileceğini ima eden Gallant, "Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazze'deki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum." diye konuştu.

"GAZZE'DE YAPTIĞIMIZI BEYRUT'TA DA YAPARIZ"

Gallant, Hizbullah'ın Lübnan'ı muhtemel bir savaşa sürüklediğini ve hata yaptığını savundu.Lübnan halkına yönelik gözdağını sürdüren Gallant, "Hizbullah bu tür hatalar yaparsa bunun bedelini ödeyecek olanlar, öncelikle Lübnan vatandaşlarıdır. Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"UÇAKLAR KUZEYE BAKIYOR"

Gallant, "Pilotlarımız kokpitte oturuyor, uçaklarının burnu kuzeye bakıyor. Güneyde (Gazze'de) yapacak işimiz var ama hava kuvvetlerimizin yüzü kuzeye dönük." değerlendirmesini yaptı.

HİZBULLAH KULAK ASMADI

Bu tehditlerin ardından Hizbullah, sınırdaki İsrail'e ait Vadi Şumira, Tel Şaar ve Tarbiha köyü ile çevresindeki askeri noktaların uygun silahlarla vurulduğu duyurdu. Ayrıca El-Mıtılli bölgesinde İsrail'e ait bir tank ile piyade güçlerinin güdümlü füzelerle hedef alındığı aktarıldı. 

İSRAİL'DEN KARŞILIK GELDİ

İsrail de Lübnan'ın güneydoğusundaki Şeba bölgesini topçu ateşiyle vurdu. Bunun üzerine her iki taraf arasında karşılıklı yoğun bombardıman yaşandığı belirtildi. 

HİZBULLAH'TAN SAVAŞ AÇIKLAMASI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız" ifadeleri yer aldı.

ABD HEMEN DEVREYE GİRDİ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi de Hizbullah'ı İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyardı. Açıklamada, "ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir." dedi. 

8 Ekim'den bu yana 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri hayatını kaybetti. Ayrıca, saldırılar nedeniyle Lübnan'da 1'i gazeteci, 3'ü çocuk 14 sivil, İsrail'de 2 sivil öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...