İsrail'den Mısır'a rüşvet: Filistinlileri alın, ülke borçlarınızı silelim

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail'den Mısır'a rüşvet: Filistinlileri alın, ülke borçlarınızı silelim

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail, Filistinlileri Sina Yarımadası’na sürme planlarını hızlandırdı. Gazze'nin kuzeyini boşaltıp sivilleri güneye yollayan İsrail, Mısır'a "Filistinlileri al, ülke borçlarını biz ödeyelim" teklifi yaptı. Bu iddianın ardından Mısır'ın yaralı sivilleri kabul etmesi dikkat çekti.

YAZAR: SEVDA KILIÇ- İsrail, Gazze'deki 2 milyon sivili güneye sürdü. Filistinlileri Sina Yarımadası’na yerleştirmeyi planlayan İsrail, bunun için Mısır'a rüşvet gibi bir teklifte bulundu. İsrail’in Ynet web sitesine göre Neyanyahu hükümeti, yerlerinden edilmiş Filistinlileri kabul etmesi karşılığında Kahire yönetimine Dünya Bankası aracılığıyla ülke borçlarını silmeyi taahhüt etti. Borca batmış olan Mısır'ın ise buna ne cevap vereceği merak konusu.

MISIR BORÇ BATAĞINDA

Mısır, borç ödemelerinde temerrüde düşme ihtimali en yüksek ülkeler arasında Ukrayna'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. IMF ile zengin Körfez ülkelerinden gelen kredilere bağımlı olması, Mısır’ın ABD dış politikasıyla çelişme kabiliyetini sınırlıyor. 

NETANYAHU LOBİ FAALİYETLERİ YÜRÜTÜYOR

Bunu koz olarak kullanan Netanyahu’nun Mısır’a baskı yapması için Avrupalı liderlerle lobi faaliyeti yürüttüğü belirtiliyor. Çekya ve Avustralya da bu talebi destekliyor. Fransa, Almanya ve İngiltere'nin ise  olumlu bakmadığı ifade ediliyor.

GAZZELİ YARALILAR MISIR'DA

Öte yandan, Mısır Devlet Başkanı Sisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Filistinli mültecileri kabul etmeyeceklerini söylemişti. Fakat bugün Gazze'deki yaralılardan ilk grup Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yaptı. Yaralılar, Kuzey Sina şehrindeki donanımlı hastanelere nakledildi. Grupta toplamda kaç kişinin bulunduğuna ilişkin bilgi verilmezken bunlardan 117'sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...