İsrail'in oyununu Türkiye bozdu! Boş beşik tiyatro çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in oyununu Türkiye bozdu! Boş beşik tiyatro çıktı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dün İsrail’i ziyaret eden Elon Musk, Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi. Netanyahu, Hamas’ın operasyonlarının sonuçlarını görsün diye Musk’a içi boş kovanlarla dolu bir beşik gösterdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Görüntüler incelendiğinde, 'saldırıdan kalma boş mermi kovanları' ile dolmuş beşikte herhangi bir hasar görülmemektedir" açıklaması yaptı. Kovanların MG3'ün mühimmatı olduğuna dikkat çekildi.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmek üzere dün İsrail'e gitti. Musk, ziyaret kapsamında Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi. 

İsrail'in oyununu Türkiye bozdu! Boş beşik tiyatro çıktı

İSRAİL'İN BOŞ BEŞİK TİYATROSU

Musk'a Hamas'ın operasyon düzenlediği beldede yaşananlarla ilgili bilgi verildi. Netanyahu ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Gazze'de katledilen 6 bine yakın çocuğu görmezden gelen Netanyahu, boş beşiğin başında Elon Muskla olan fotoğrafına "Hamas'ın işlediği insanlığa karşı suçları yakından göstermek için Elon Musk'la Kibbutz Kfar'ı gezdim" notunu düştü.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'in oyununu Türkiye bozdu! Boş beşik tiyatro çıktı

İSRAİL'İN OYUNUNU TÜRKİYE BOZDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Elon Musk'ın İsrail ziyareti sırasında yayımlanan görüntülerin, İsrail'in propagandasını bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi. Merkezden yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: "Musk'a gösterilen beşiğin içinde çok sayıda boş mermi kovanı görülmektedir. Öte yandan 12 Kasım'da Eski New Jersey Valisi Chris Christie'nin ziyareti sırasında kaydedilen görüntülerde bu ayrıntı yoktur. Beşiğin, 'içindeki çocukla Hamas saldırısının ortasında kaldığı' iddia edilmektedir. Görüntüler incelendiğinde, 'saldırıdan kalma boş mermi kovanları' ile dolmuş beşikte herhangi bir hasar görülmemektedir. Ayrıca mermi kovanları Merkava tanklarında ikincil silah (makineli tüfek) olarak kullanılan MG3'ün mühimmatıdır. Beşikte, makineli tüfek için kullanılan mühimmat kemeri (zinciri) parçaları açıkça görülmektedir."

İsrail'in oyununu Türkiye bozdu! Boş beşik tiyatro çıktı

"HASAR, PİYADE TÜFEKLERİYLE VERİLECEK ÖLÇÜDE DEĞİL"

Kibbutz'ta bir eve sığınan ve Hamas tarafından bir süre rehin tutulan İsrailli Yasmin Porat'ın, İsrail'in resmi yayın organı KAN Radyosu'nda yaptığı açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin evlere tank ve silahlarla doğrudan saldırdığını, sığındıkları evin de İsrail tankları tarafından iki kez hedef alındığını söylediği aktarıldı.

İsrail'in Kibbutz'tan servis ettiği görüntülerin, evlerdeki hasarın piyade tüfekleriyle verilecek ölçüde olmadığını gösterdiği belirtilen açıklamada, "Görüntüler, Porat'ın, 'İsrail tankları Kibbutz'taki evleri tankla vurdu' açıklamasını doğrular niteliktedir. Porat, Kibbutz'ta öldürülen insanların, İsrail güvenlik güçlerinin saldırısı sırasında çapraz ateşte öldüğünü söylemiştir." ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1729486770364948745

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...