İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli çocuklar ailelerine kavuştu: Duygu dolu anlar kamerada

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerindeki 24'ü kadın 15'i de 18 yaş altı çocuk olan 39 Filistinli serbest bırakıldı. Uzun süredir evlatlarının hasretini çeken annelerin sevinci kameralara böyle yansıdı. 16 yaşındayken gözaltına alınan ve 8 yıldır İsrail hapishanelerinde olan Marah Bekir de özgür kaldı. İşte son gelişmeler...

İsrail 49 gündür Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak saldırılar düzenledi. Savaşın başından bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce savunmasız insan canından oldu. Tüm dünya sokaklara dökülüp tek bir ağızdan ateşkes çağrısında bulundu, Katar'ın araya girmesi ile taraflar 4 günlük insani ara konusunda anlaşmaya vardı. Türkiye saati ile 08.00'de başlayan ateşkesin ardından yapılması planlanan rehine takası süreci başladı. Bu akşam 13 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 24'ü kadın, 15'i de 18 yaş altı çocuk olmak üzere 39 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR AİLELERİNE KAVUŞTU

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli çocuklar uzun süredir görmediği ailelerine kavuştu, gözyaşları sel oldu. Duygu dolu anlar kameralara da yansıdı

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli çocuklar ailelerine kavuştu: Duygu dolu anlar kamerada

8 SENE SONRA GELEN ÖZGÜRLÜK

Öte yandan 8 senedir İsrail'in elinde mahkum olan Marah Bekir de özgürlüğüne kavuştu. İsrail askerlerinin kendisini elinden vurması olayının ardından 16 yaşındayken gözaltına aldığı ve 8 yıldır mahküm ettiği Marah, Kudüs'te yaşayan ailesi tarafından coşkuyla karşılandı.

Marah Bekir  2015 yılında okul çıkışında yaralı olarak gözaltına alınmış, görüntüleri dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Alıkonulduğu sırada İsrail askerlerinin kolundan vurduğu Marah, ilk duruşmasına da ayakları kelepçeli vaziyette tekerlekli sandalye ile çıkmıştı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

50 İSRAİLLİYE KARŞI 150 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILACAK

Anlaşma kapsamında, toplamda Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest kalacak esirlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşacak. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...