İsveç'te çirkin provokasyon! Irkçı politikacı Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim yaktı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç'te çirkin provokasyon! Irkçı politikacı Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim yaktı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Daha önce Almanya'dan sınır dışı edilen Danimarkalı politikacı Rasmus Paludan bu kez İsveç'in Linköping kentinde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı. Müslümanların tepkisi çığ gibi büyürken, The Guardian'ın haberine göre çıkan olaylarda 3 polis yaralandı.

İsveç'te Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) partisinin lideri Rasmus Paludan, polislerin eşliğinde Müslümanların yaşadığı bölgeye geldi. Elindeki Kur'an-ı Kerim'i önce yere bırakan ırkçı politikacı, ardından ise çakmakla yaktı. 

AA'dan alınan bilgiye göre, meydanda toplanan yaklaşık 200 kişi Paludan'a tepki gösterdi. Polise çağrıda bulunan grup, Paludan'ın provakasyonuna izin verilmemesini istedi. Ancak İsveç polisi, grubun çağrısını yerine getirmeyince olay çıktı. Gelişen olaylarda grup, yolu trafiğe kapattı ve polislere taşlarla saldırdı. 

Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, İslam düşmanı Paludan'ın yoğun polis koruması altında İsveç'in değişik kentlerinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam ettiğini söyledi. Yüksel, özellikle Müslümanların yaşadığı mahalleleri ve cami yakınlarını seçen Paludan'a izin verildiğini belirterek, "İnsan hakları, din ve vicdan özgürlüğünü en yüksek perdeden savunan İsveç'te polis koruması altında Müslümanların mahallerinde Kur'an yakılıyor. Polis, gözlerinin önünde kutsal kitaplarının yakılmasını sağduyuyla seyretmesi için Müslümanlara çağrı yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulması anlamış değilim." şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...