Kanada vatandaşlarını uyardı! Kral Charles'ın taç giyme töreni tehlikede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kanada vatandaşlarını uyardı! Kral Charles'ın taç giyme töreni tehlikede

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık, Kral Charles'ın taç giyme törenine hazırlanırken İngiliz Milletler Topluluğu üyesi Kanada'dan çarpıcı bir seyahat uyarısı yapıldı. Taç giyme töreni için İngiltere'ye gitmeye hazırlanan Kanadalılara "yüksek derecede dikkatli olun" çağrısı yapıldı.

İngiltere Kralı 3. Charles için Cumartesi günü taç giyme töreni düzenlenecek.

İç istihbarat teşkilatı MI5, İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da "ciddi" bir terör tehdidi olduğunu belirtti.

KANADA "TERÖR" UYARISI YAYINLADI

Charles'ın taç giyme töreni için İngiltere'ye seyahat eden Kanadalılara terör saldırısı tehdidi nedeniyle "yüksek derecede dikkatli" olmaları tavsiye edildi.

Kanada hükümeti, seyahat danışmanlığı web sitesinde, “Kanada Yüksek Komisyonu alanı da dahil olmak üzere olaydan önceki ve sonraki günlerde Londra'da büyük kalabalıkların beklendiğini” söyledi.

Yapılan açıklamada, “Birleşik Krallık‘ta önceki olaylar can kayıplarıyla sonuçlandı. Başka saldırıların olması muhtemeldir. Bunlar, patlamaların yanı sıra bıçaklı ve araçlı saldırılar gibi kamusal alanlarda meydana gelen rastgele şiddet olaylarını içeriyor. Yüksek derecede dikkatli olun” ifadeleri kullanıldı.

Kanada vatandaşlarını uyardı! Kral Charles'ın taç giyme töreni tehlikede

"YÜKSEK DERECEDE DİKKATLİ OLUNMALI"

İnternet sitesi, teröristlerin favori hedeflerinin okullar, ibadethaneler, havaalanları, turistik yerler, restoranlar, barlar ve marketler gibi kamusal alanlar dahil olmak üzere hükümet binaları olduğu konusunda uyarıda bulundu.

İnsanlara açık yerlerde daima çevrenizin farkında olun. Kamusal kutlamalar, spor etkinlikleri, dini bayramlar ve önemli siyasi etkinliklere katılıyorsanız özellikle dikkatli olun” denildi.

Kanadalılar, terör tehdidinin yanı sıra, taç giyme töreninden önceki ve sonraki günlerde trafikte ve toplu taşımada önemli gecikmeler ve aksamalar beklemeleri konusunda uyarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...