Karaya oturan beş beyaz balina balıkçılar tarafından kurtarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Rusya Kamçatka'da gelgite yakalanan balina ailesi, tekrar sular gelene kadar balıkçılar tarafından sulandı ve beslendi. İşte o anlar

Dört yetişkin ve bir yavrudan oluşan beluga grubu (beyaz balina), Rusya'nın Uzak Doğu'sundaki Tigil Nehri'nde bir sahilde mahsur kaldı. Balıkçılar balinaları okyanusa geri götürmek isteseler de balinalar çok ağır oldukları için başaramadı. Balıkçılar başka bir yöntem deneyerek balinaları su dökerek ve besleyerek hayatta tutmayı başardı. Balinaların suların yükselmesiyle okyanusa döndüğü belirtildi.

"İYİ İNSANLAR İYİ Kİ VARLAR"

Sosyal medyada paylaşılan Beyaz balinaların kurtarıldığı anları görenler videoyu beğeni yağmuruna tutarak "iyi insanlar iyi ki varlar" yorumları yaptı.

BELUGA (BEYAZ BALİNA) NEDİR?

Tiz sesleri nedeniyle denizin kanaryaları olarak bilinen belugalar, genellikle açık gri, beyaz renkli küçük balinalardır. Beyaz balinalar, Kuzey Yarımküre'deki daha soğuk Arktik ve yarı arktik sularda yaşarlar. Beyaz balinalar Rusya ve Kanada'nın kuzeyinde daha fazla görülürler. Sürüler halinde yaşayan beyaz balinalar diğer türlere göre sosyal hayvanlardır. Beyaz balinalar avlanır ve göç eder.

Turkiyegazetesi.com.tr

Karaya oturan beş beyaz balina balıkçılar tarafından kurtarıldı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...