Katar ve ABD'den deprem toplantısı: Uluslararası yardımların koordinesi görüşüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Katar ve ABD'den deprem toplantısı: Uluslararası yardımların koordinesi görüşüldü

DÜNYA Haberleri

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yankıları sürerken tüm dünya Türkiye'ye destek olmak için harekete geçti. Bu kapsamda Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken, depremden etkilenen bölgelere yardım ve kurtarma operasyonları için uluslararası yardımları görüştü.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardım ve kurtarma operasyonları için uluslararası çabaları koordine etmenin yollarını ele aldı.

Katar haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, resmi ziyareti kapsamında ABD'de olan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile ABD'li mevkidaşı Blinken Washington'da bir toplantı düzenledi.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları için uluslararası çabaları koordine etmenin yollarının görüşüldüğü toplantıda, Türkiye ve Suriye'nin kuzeyine yardımların ulaştırılması değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, Katar-ABD ilişkileri, İran nükleer anlaşması müzakerelerindeki gelişmeler ile Filistin ve Afganistan'daki son durum ele alındı.

DEPREMDE SON DURUM

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son açıklamalara göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki toplam can kaybı 20 bin 665 oldu, 80 bin 88 kişi de kurtarıldı. Depremden etkilenen illerden 92 bin 697 afetzede tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiği açıkladı, okulların tatil süresi ise uzatıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...