Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den Türkiye için anlamlı ziyaret: Kapsamlı destek sözü verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den Türkiye için anlamlı ziyaret: Kapsamlı destek sözü verdi

DÜNYA Haberleri

5 binin üzerinden insanımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından dünyadan Türkiye'ye dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini imzalayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Türkiye'ye kapsamlı destek verileceğini söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Burada açılan taziye defterini imzalayan Tokayev, "Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerin sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. Kazakistan halkı ve kendi adıma Türk kardeşlerimize başsağlığı diliyorum." diye yazdı.

"KAPSAMLI DESTEK VERECEĞİZ"

Cömert Tokayev, daha sonra Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ufuk Ekici ile bir araya gelerek taziyelerini iletti ve Kazakistan'ın kapsamlı destek vereceğini bildirdi.

DEPREMDE SON DURUM

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son açıklamalara göre 6234'e kişi hayatını kaybetti, 37.011 kişi ise yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 aylıkOHAL ilan edildiği açıkladı, okulların tatil süresi ise uzatıldı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...