Kızıldeniz'de sıcak saatler! Patlayıcı yüklü tekne vuruldu
Yemen’de hükümete yakın Ulusal Direniş Güçleri, Kızıldeniz’in kritik geçiş noktası Babulmendeb Boğazı’nda Husilere ait patlayıcı yüklü bir teknenin imha edildiğini duyurdu. Örgütten ise saldırıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.
Yemen hükümetine yakın Ulusal Direniş Güçlerinden yapılan yazılı açıklama, hükümete bağlı "2dec" haber sitesinde yer aldı. Açıklamada, Ulusal Direniş Güçlerinin Babulmendeb Boğazı'nda Husilere ait patlayıcı yüklü bir tekneyi imha ettiği belirtildi ancak başka ayrıntı verilmedi. Husilerden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.
Ulusal Direniş Güçleri 13 Ağustos'ta da Kızıldeniz'de Husilere ait 2 tekneyi imha etmişti.
Yemen tarihinde tarihi atama! Dışişleri Bakanı ilk kez kadın oldu
"ULUSAL DİRENİŞ GÜÇLERİ"
Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Üyesi Tarık Salih'in komutasındaki "Ulusal Direniş Güçleri", Kızıldeniz'in güneyindeki Babulmendeb Boğazı yakınlarında bulunan Muha kentini merkez olarak kullanıyor.
Ulusal Direniş Güçleri, ülkenin Taiz ve Hudeyde vilayetlerine bağlı batı kıyısındaki bazı bölgelerde konuşlanıyor.
Füzeler ateşlendi! Suudi Arabistan ile Yemen'deki Husiler arasında karşılıklı saldırılar
Yemen'de hükümet ile Husiler arasında 12 yıldır düşük yoğunluklu bir şekilde devam eden çatışmalar son haftalarda Marib, Cevf, Dali ve Taiz gibi kentlerde sıcak çatışmaya dönüştü. Tarafların karşılıklı olarak düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
