Koca Yusuf seferberliği: 16 günde 9 uçak dolusu yardım Mısır'a ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Koca Yusuf seferberliği: 16 günde 9 uçak dolusu yardım Mısır'a ulaştı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kardeş Filistin’in yaralarını sarmak için Gazze’ye insanlık köprüsü kuran Türkiye, olağanüstü çaba harcıyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlayan ve aralıksız devam eden saldırıları sürerken yaşanan insanlık dramı için harekete geçen Türkiye, bölgeye yardım ulaştırmak için imkânlarını seferber etti. A400M Atlas, nam-ı diğer “Koca Yusuflar”, Gazze’de insanlık için sorti yaptı. İlk yardım uçağını saldırıların beşinci gününde havalandıran Ankara, 16 günde bölgeye dokuz uçak dolusu yardım malzemesi ulaştırdı.

Türk halkının yardımları, AFAD ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle, Millî Savunma Bakanlığı tarafından önce Mısır’a taşındı.  Dayanıklı gıda, konserve, çocuk bezi ve battaniyeden oluşan 213 tonluk yardım malzemeleri buradan tırlarla Refah Kapısı’ndan geçirilerek Gazzelilere ulaştırılıyor.

SAHRA HASTANESİ KURULACAK

Türkiye’nin yardımları bunlarla sınırlı kalmadı. Sağlık Bakanlığı da ilaç bulmakta zorlanan Gazzeli hekimler için tıbbi malzeme ve 20 kişilik bir sağlık ekibini gönderdi. Ekibin içinde özellikle yaralanmalarda uzman cerrahi branş hekimleri yer alıyor. Yardımlarda ameliyathane ve yoğun bakım malzemelerine öncelik verildi. Monitörler, ameliyat masaları, ultrason, röntgen cihazı, ayrıca hastaneler için jeneratör ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken sağlık ekipleri, çocuk ve bebek yaralanmaları fazla olduğu için yine onların takibinde önemli olan kuvözler, fototerapi cihazlarına ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Sahra hastanesinin yerinin belirlenmesinin ardından hızla kurulumunun yapılacağı ve tedavi hizmetlerinin verilmeye başlanacağı ifade ediliyor.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ SÜRÜYOR

Ankara’nın Gazze için diplomasi çabası da sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, ateşkes için yoğun görüşmeler yaparken, yaralıların gerekli hallerde Türkiye’de tedavi edilebileceği duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze halkının en acil ihtiyaçlarından biri olan sağlık desteği noktasında Dünya Sağlık Örgütünün en üst yöneticileri dâhil olmak üzere birçok uluslararası muhatabıyla telefon diplomasisi yürütüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...