Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Komşu'da büyük skandal! 57 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili korkunç iddia

Komşu'da büyük skandal! 57 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili korkunç iddia

Yunanistan'ı sarsan tren kazasına dair ortaya atılan yeni iddialar ülke gündemine bomba gibi düştü. 57 kişinin hayatını kaybettiği kazanın öncesinde tren istasyonundaki görevlilerin parti düzenlediği ve alkol aldıkları iddia edildi.

Kaydet
a- | +A

Komşu Yunanistan, 1 Mart'ta meydana gelen tren kazasının şokunu hala atlatabilmiş değili. Atina'dan Selanik'e giden yolcu treni, Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışmış ve yolcu treninin iki vagonu tamamen ezilmişti. Demir yolu şirketi Hellenic Train'in verilerine göre kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. 57 kişi ise bu korkunç kazada hayatını kaybetti.

"İSTASYON GÖREVLİLERİ ALKOLLÜYDÜ" İDDİASI

Ülkeyi sarsan tren kazasıyla ilgili şok edici detaylar ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre; kazadan önce tren istasyonundaki görevliler düzenlenen bir partide alkol kullandı. Kaza mağdurunu temsil eden avukat Giorgos Bartzokis "Tanıklar bize trajik şeyler anlattılar, biz de bunları duyduğumuzda inanmadık" dedi ve alkol testinin kazadan 5 saat sonra yapılmasına tepki gösterdi.

Kazada hatası olduğu iddia edilen tren yolu çalışanının alkollü olabileceğinin altını çizen avukat, bu iddianın incelenmesi gerektiği ve istasyon şefini gözaltına alan güvenlik güçlerinin de ifade vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Komşu'da büyük skandal! 57 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili korkunç iddia
Başlık ResmiKomşu'da büyük skandal! 57 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili korkunç iddia

"NUMARALARI BİLMİYORDU"

Kazayla ilgili başka bir korkunç iddia ise istasyon şefinin trenleri uyarmak için arayacağı numaraları bilmemesiydi.

Kurtarma ekiplerinden Yiannis Xanthopoulos ise kaza sonrasında olay yerindeki kokuyu korkunç ifadelerle anlattı: "Yaklaştıkça trenin çeşitli yerlerinden kablolardan gelen kokular geliyordu ama aynı zamanda insan eti kokusu da vardı. Başka türlü yaklaşamayacağımız için hepimiz maske takıyorduk."

"KURBANLARIN YAKINLARINA ÖZÜR BORÇLUYUM"

İnsan hatası kaynaklı olduğu ortaya çıkan kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise kazanın ardından özür dilemişti.

Facebook hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Miçotakis, "Başbakan olarak herkese ama her şeyden önce kurbanların yakınlarına kocaman bir özür borçluyum" demişti.

BAKMADAN GEÇME
Yunanistan Başbakanı Miçotakis
HABER

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten özür paylaşımı: İnsan hatasının arkasına saklanamayız

HABER

'Kazayı önleyebilirdi' Yunanistan'daki felakette 17 dakika detayı!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.