Komşuya soğuk duş! Fransız dergiden Türkiye'nin avantajına dikkat çeken analiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Komşuya soğuk duş! Fransız dergiden Türkiye'nin avantajına dikkat çeken analiz

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı'nı Fransız ordusunun kullanımına açacağı iddiaları, Fransız basınında büyük yankı buldu. Türkiye ile Yunanistan'ın olası çatışma senaryosunu analiz eden Fransız basını, donanma ve hava kuvvetlerine dikkat çekerek Türkiye'nin önemli bir avantaja sahip olduğunu yazdı.

Yunanistan ile Türkiye arasında uzun zamandır süren gerilim, iki ülkenin birbirine yardım eli uzatması ile yerini uzlaşıya bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinde Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşme de ikili ilişkilerdeki pozitif ilerlemenin en göze çarpan örneği oldu.

DONANMA AVANTAJI TÜRKİYE'DE

Fransız Slate dergisi, Ankara ve Atina'nın attığı adımlara rağmen masadaki anlaşmazlıkların hala çözülmediğini yazdı. 'Yunanistan-Türkiye çatışmasının senaryoları' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Slate, söz konusu donanma olduğunda avantajın Türkiye'de olduğunu yazdı.

Türk donanmasının üç nedenden dolayı Yunan rakibinden açık bir şekilde önde olduğunu belirten Slate, birinci nedenin 'modernlik' olduğunu ifade etti ve haberde şu ifadelere yer verdi:

"Her iki ülkenin de benzer sayıda denizaltıları olmasına rağmen, bunların kullanımı Ege adalarının küçük alanıyla sınırlıdır. Bu uzamsal konfigürasyondaki en önemli yetenekler, alan engelleme ve vuruş gücüdür. Bu açıdan Türkiye çok daha donanımlı."

Haberde Yunanistan'ın firkateyn ve korvet sayısında Türkiye'nin gerisinde olduğunun da altı çizildi.

"9'A KARŞI EN AZ 26 GEMİ"

İki ordunun amfibi gücünü karşılaştıran Fransız dergi "Burada yine Türkiye, Yunanistan için 9'a karşı en az 26 gemi ile güçlü bir konumda. Türkiye, adalar üzerindeki Yunan egemenliğine aktif olarak meydan okumaya karar verirse, bu yetenekler çok önemli olabilir" ifadesini kullandı.

"Hava Kuvvetleri savaş uçakları ve helikopterleri söz konusu olduğunda, iki ülke benzer yeteneklere sahip" denilen haberde şu ifade yer aldı: "Bununla birlikte, taşıma yetenekleri ve daha da önemlisi ordu savaş gemileri söz konusu olduğunda net bir ayrım vardır. Türkiye, 50 uçakla asker taşımada önemli bir avantaja sahip."

Analizde "Bu nedenle Türkiye, konuşlandırabileceği deniz ve hava kuvvetleri açısından genel bir maddi avantaja sahiptir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...