Koreli düşman kardeşler! Kuzeyliler Güney'in ABD ile işbirliğini protesto etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Koreli düşman kardeşler! Kuzeyliler Güney'in ABD ile işbirliğini protesto etti

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'de, ABD ile Güney Kore arasında imzalanan, Kuzey'in tehditlerine karşı nükleer caydırıcılık çabalarını destekleyen "Washington Deklarasyonu"na karşı yapılan gösteride gençler, "provokatör ve işgalci" olarak tasvir ettikleri Joe Biden ve Yoon Suk Yeol'a benzeyen kuklaları yaktı. Seul, Kuzey Korelilerin tepkilerinde "çok ileri gittiğini" açıkladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol geçtiğimiz hafta ABD’ye resmi bir ziyaret yaptı ve Washington’da Amerikalı mevkidaşı Joe Biden ile bir araya geldi.

Bu görüşme sırasında Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı nükleer caydırıcılık çabalarını destekleyen "Washington Deklarasyonu" imzalandı.

İki ülke arasında, Kuzey’in nükleer faaliyetlerine karşı birlikte hareket etmek için Nükleer Danışma Grubunun kurulması, bu sayede belli aralıklarla ABD ile stratejik konularda bilgi paylaşımı yapılması ve beklenmedik nükleer olasılıkları planlamaya yönelik kurumlar arası masa üstü simülasyon oluşturulması planlanıyor.

KUZEY KORELİLERDEN GÜNEYLİ KOMŞULARINA TEPKİ

Seul ve Washington arasındaki ilişkilerin derinleşmesine en büyük tepkilerden bir tanesi Kuzey Koreli insanlardan geldi.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Güney Kore sınırındaki Kaesong kentinde geniş katılımlı gösteriler yapıldı.

Sendika üyeleri, işçiler ve sosyal örgütlerin katıldığı gösterilerde Seul ve Washington'un kınandığı ifadeler içeren afişler asılırken, Güney Kore'nin "düşmanlarını yok etme iradesine öfkelendiklerini" belirten sloganlar duyuldu.

Koreli düşman kardeşler! Kuzeyliler Güney'in ABD ile işbirliğini protesto etti

GÜNEY'DEN KUZEY'E "ÇOK İLERİ GİTTİN" SUÇLAMASI

Kore Sosyalist Kadınlar Birliğinin düzenlediği toplantıda, üst düzey yetkililer ve kadın işçiler, ABD-Güney Kore ittifakından "intikam almaya kararlı olduklarını" tekrarladı.

Gösterilerde, Kuzey Koreli gençlerin, "provokatör ve işgalci" olarak tasvir ettiği Biden ve Yoon'a benzeyen kuklaların ateşe verilerek yakıldığı bilgisi paylaşıldı.

Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, “Kuklaların yakıldığı protesto haberlerinin, ülkenin resmi haber ajansından duyurulması çok üzücü” ifadeleri kullanıldı ve Kuzey Kore'nin tepkilerinde "çok ileri gittiği" vurgusu yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...