Kuzey Kore 'süper büyük savaş başlığı' taşıyan füzeyi ateşledi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore 'süper büyük savaş başlığı' taşıyan füzeyi ateşledi

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kuzey Kore, dün Güney Kore ordusunu alarma geçiren füze denemesine dair yeni bir açıklama yayımladı. Pyongyang yönetimi, yapılan denemenin 'süper büyük savaş başlığı' taşıyan bir seyir füzesi ile yeni tip bir uçaksavar füzesi olduğunu duyurdu.

Kuzey Yarımadasında peş peşe gerçekleştirdiği füze denemeleri ile güvenlik endişesine neden olan Kuzey Kore, dün yaptığı testlere ilişkin açıklamada bulundu.

Kuzey Kore Füze İdaresi, yaptığı açıklama ile 'süper büyük savaş başlığı' taşıyan bir seyir füzesi ve yeni tip bir uçaksavar füzesinin test edildiği doğruladı.

Açıklamada, "Testler, yeni tip silah sistemlerinin işlevi, performansı ve teknolojilerinin hızla geliştirilmesi adına ilgili savunma bilimleri enstitüleri tarafından yürütülen normal faaliyetlerin bir parçasıdır ve bölgesel durumla ilgisi yoktur" ifadesi yer aldı.

Yapılan denemelerin komşu ülkelerin güvenliği üzerinde bir etkisinin olmadığı ifade edilirken, füzelere ait uçuş mesafesi ve irtifa gibi teknik detaylara dair bilgi ise verilmedi.

GÜNEY KORE ALARMA GEÇMİŞTİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin ülkenin batı kıyısı açıklarından birden çok seyir füzesi ateşlediği belirtilmişti.

Atışların yerel saatle 11.00 sıralarında yapıldığı kaydedilirken, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı ABD ile koordinasyonun sürdürüleceği vurgulanmıştı.

Kuzey Kore 'süper büyük savaş başlığı' taşıyan füzeyi ateşledi

2024'TE 4'ÜNCÜ DENEME

Pyongyang, son deneme ile birlikte yılın başından bu yana gerçekleştirdiği seyir füzesi denemelerinin sayısını 4’e yükseltti. 24 Ocak ve 28 Ocak'ta 'Pulhwasal-3-31' adlı yeni stratejik seyir füzesini test eden Kuzey Kore, 30 Ocak'ta ise bir diğer stratejik seyir füzesi 'Hwasal-2'yi denemişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...