Kuzey Kore, Yoon Suk-Yeol'un yardımcısının e-postalarını hackledi

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Kuzey Kore, Yoon Suk-Yeol'un yardımcısının e-postalarını hackledi

Dünya Haberleri  / BBC

Kuzey Kore, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol'un bir yardımcısının kişisel e-posta hesabını hackledi. Bilgisayar korsanlarının, Başkan Suk-Yeol'un gezi programına eriştiği düşünülüyor.

Kuzey Kore'nin, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol'un bir yardımcısının kişisel e-postalarını hacklediği doğrulandı. Hackleme olayı, Başkan Suk-Yeol'un geçtiğimiz Kasım ayında İngiltere'ye yaptığı devlet ziyareti öncesinde meydana geldiği belirtildi.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, söz konusu personelin resmi işler için kişisel bir e-posta hesabı kullanmasının ardından hacklendiği belirtildi.

Yerel bir gazetenin üst düzey bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberinde; bilgisayar korsanlarının devlet başkanının gezi programına eriştiği belirtildi. Öte yandan başkan tarafından gönderilen mesajların da çalındığı iddia edildi.

'GÜVENLİK SİSTEMİ HACKLENMEDİ' İDDİASI

Devlet Başkanının ofisi hangi bilgilerin çalındığını açıklamazken, Kuzey Kore'nin ilk kez Güney Kore Devlet Başkanı'nın ekibinden bir üyeyi başarılı bir şekilde hacklediği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi ise yaptığı açıklamada güvenlik sisteminin hacklenmediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"İhlal, iş amacıyla ticari bir e-posta kullanan bireysel bir yönetici tarafından güvenlik düzenlemelerinin dikkatsizce ihlal edilmesinden kaynaklanmıştır."

GÜNEY KORE: GEREKLİ ÖNLEMLER GEZİDEN ÖNCE ALINDI

Başkan Yoon, Kasım ayında üç günlük bir devlet ziyareti için Londra'ya gitmiş ve bu ziyaret sırasında Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın yanı sıra Başbakan Rishi Sunak ile de bir araya gelmişti.

Güney Kore hükümeti olayın başkanın gezisi başlamadan önce tespit edildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Hükümet, bu tür bir olayın bir daha meydana gelmesini önlemek amacıyla, ekibin farkındalığını artırmak da dahil olmak üzere güvenliğini güçlendirmek için adımlar attığını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...