La Repubblica: Selahaddin Eyyübi durduruldu

La Repubblica: Selahaddin Eyyübi durduruldu
Başlık ResmiLa Repubblica: Selahaddin Eyyübi durduruldu

Türkiye'de dün yapılan genel seçimin sonuçları, İtalyan basınında en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

Kaydet
|
Ana akım gazetelerin çoğunun baş sayfadan yayımladığı haber ve yorumlarda HDP'nin başarısı vurgulanırken, seçimden ilk sırada çıkan AKP'nin aslında kayıp yaşadığı belirtildi. La Repubblica gazetesi haberi baş sayfadan iki yorum yazısıyla verdi.
SELAHADDİN EYYÜBİ DURDURULDU
Adriano Sofri imzasıyla yayınlanan yorumda "Yeni bin yılın Selahaddin Eyyübi'si son metroda durduruldu" başlığı kullanıldı. Erdoğan'ın bir mitinginde Kudüs'e İslam bayrağı dikmekten söz ederek Selahaddin Eyyübi'nin adını andığı hatırlatıldı.
"SULTAN'A ŞAMAR"
Aynı gazetede Marco Ansaldo imzalı yazıda ise "Sultan'a şamar. Türkiye'de heyelan ve dönüm noktası" başlığını kullanıldı. Yazıda "Beyaz gömlekli bir Kürt'ün temiz yüzü ilk kez Türkiye meclisine giriyor ve Sultan'ın kibrini yerle bir ediyor. Sakin bir konuşma tarzına sahip olan, azınlıkları, kadınları ve eşcinselleri savunan Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasında reddettiği Erdoğan'a kafa tutuyor. Hilal ülkesi (Türkiye) için bir devrim" denildi. (Kaynak: Ensonhaber)
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.