Malezya'ya ilk aşı sevkiyatı 21 Şubat'ta yapılacak

Malezya'ya ilk aşı sevkiyatı 21 Şubat'ta yapılacak
Başlık ResmiMalezya'ya ilk asi sevkiyati 21 Subat'ta yapilacak

Malezya hükümeti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının ilk sevkiyatının ülkeye 21 Şubat'ta ulaşacağını bildirdi.

Kaydet
|

Ulusal Covid-19 Bağışıklığı Programı'nı basına açıklayan Başbakan Muhyiddin Yasin, geçen yıl Pfizer/BioNTech firmalarından satın alınan Covid-19 aşılarının, beklenenden daha erken Malezya'ya geleceğini belirtti.

İlk sevkiyatın ülkeye 21 Şubat'ta ulaşacağı bilgisini paylaşan Muhyiddin, ilk Covid-19 aşısını da kendisinin yaptıracağını aktardı.

Başbakan Muhyiddin, "Halk ile yakın teması olan sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, milletvekilleri ve bakanlar, ulusal bağışıklık programında ilk sırada yer alacaktır." dedi.

Muhyiddin, 26 Şubat'ta başlaması planlanan ilk aşılama sürecinin nisanda biteceğini belirterek, 65 yaş üstü vatandaşlarla birlikte toplam 9,4 milyon kişinin aşılanacağını kaydetti.

İkinci aşılama sürecinin Mayıs 2021'den Şubat 2022'ye kadar süreceğini belirten Muhyiddin, "Bu kapsamda Malezya vatandaşları ve yabancı uyruklular dahil 18 yaş üstü toplam 13,7 milyon kişiye bağışıklık kazandırılacaktır." ifadesini kullandı.

Covid-19 aşısına dair bilgi veren internet sitesi kuruldu

Malezya Başbakanı Muhyiddin, daha sonra Ulusal Covid-19 Bağışıklığı Programı'nın detaylarının açıklandığı el kitabı ve internet sitesinin tanıtımını yaptı.

Halkı Covid-19 aşılamasına dair bilgilendirmek üzere kurulan "VaksinCovid.gov.my" sitesinde, kimlerin Covid-19 aşısı olabileceğine, aşının potansiyel yan etkilerine, Covid-19 türlerine karşı aşının etkililik oranına, aşı olmak isteyenlerin randevuları nasıl alacağına ve Covid-19 aşısı yaptırmanın dinen caiz olduğuna dair bilgiler yer alıyor.

Şimdiye kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Sinovac ve Sputnik V'den toplam 43,4 milyon doz aşı temin etmek için anlaşmaya varan Malezya'da hükümet, 2022'nin ilk çeyreğine kadar ülke nüfusunun yüzde 80'ini aşılamayı hedefliyor.

Bu kapsamda, ülkedeki 600 aşı merkezinde günde 126 bin kişinin aşılanması planlanıyor.

Toplam 266 bin 445 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı Malezya'da, virüs kaynaklı can kayıpları 975'i buldu. Ülkede 47 bin 135 kişi aktif Covid-19 tedavisi görüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.