Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meksika'da 7 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü

Meksika'da 7 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü
Fotoğraf Başlığı Meksika'da 7 bin hektarlik ormanlik alan küle döndü

Meksika’da Coahuila ve Nuevo Leon eyaletleri arasındaki ormanlık alanda günlerdir devam eden yangınlarda şu ana kadar 7 bin hektarlık alan küle döndü.

Kaydet
a- | +A

Meksika’nın kuzeyindeki Coahuila ve Nuevo Leon eyaletleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor. Coahuila eyalet hükümeti, yangına turistler için kiralanan bungalovların bulunduğu turizm bölgesi olan Arteaga'da mangal ateşinin tamamen söndürülmemesinin neden olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Nuevo Leon Sivil Savunma Kurumu yangının kontrol altına alınmasının 1 ayı bulabileceğini belirtildi. Nuevo Leon Eyalet Valisi Jaime Rodriguez, "Yangında 80'den fazla ev zarar gördü. Alevler San Jose de las Boquillas bölgesini etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle etkilenen bölge sakinini geçici barınaklara yerleştirdik” dedi.

Coahuila eyalet hükümeti ve orduya ait 5 hava ekibi ile Nuevo Leon'dan 3 helikopterin çalışmalarda katıldığı çalışmalarda 643 kişinin görev aldığı belirtildi.

Şu ana kadar 7 bin hektarlık alanın küle döndüğü bildirilirken, Coahuila yerel yetkilileri bitki örtüsünün geri kazanılmasının 50 yıla kadar sürebileceğini vurguladı.

Meksika'da 7 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü
Başlık ResmiMeksika'da 7 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.