Miçotakis'ten F-35 açıklaması: Amaç Türkiye'ye karşı avantaj sağlamak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Miçotakis'ten F-35 açıklaması: Amaç Türkiye'ye karşı avantaj sağlamak

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD ile yapılan savunma anlaşması çerçevesinde satışı gerçekleşen F-35 savaş uçaklarına ilişkin açıklamada bulundu. Miçotakis, "Amacımız Türkiye'ye karşı nicelik olarak olmasa da nitelik bakımından taktiksel bir avantaj sağlamak." dedi.

Türkiye'nin özellikle İHA ve SİHA'larda yaptığı atağın karşısında çaresiz kalan Yunanistan aradaki açığı F-35'lerle kapatmaya çalışıyor. Türkiye'nin parasını ödediği halde F-35'leri vermeyen ABD, Yunanistan'a hediye etti. ABD'nin Yunanistan'a F-35 onayının ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Miçotakis, Yunanistan'ın Türkiye'den nicelik olarak güçsüz olduğunu kabul etti.

F-35'LER BİZİM İÇİN BİR ÖDÜL

Yunanistan merkezli, Kathimerini'de yer alan habere göre Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD ile yapılan savunma anlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Skai radyosuna konuşan Miçotakis, F-35'ler'in Yunanistan için bir 'ödül' olduğunu söyledi.

AMAÇ NİCELİK DEĞİL, NİTELİK ÜSTÜNLÜK

Yunan ordusunun nicelik olarak Türkiye'den güçsüz olduğunu vurgulayan Miçotakis, anlaşmayla "niteliksel bir avantaj" elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

Miçotakis, "Yunanistan'ın konumu nedeniyle savunması için her zaman diğer ülkelerden daha fazla harcama yapma yükümlülüğü var" dedi.

Miçotakis'ten F-35 açıklaması: Amaç Türkiye'ye karşı avantaj sağlamak

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER TÜRBÜLANSSIZ OLMAZ

Yunanistan ile Türkiye ilişkilerine de değinen Miçotakis, sürecin türbülanssız olmasının beklenemeyeceğine dikkat çekti.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde son dönemde normalleşmenin sürdürülmesinin "önemli" olduğunu söyleyen Miçotakis, "Yunanistan-Türk yakınlaşmasının aksama yaşamadan ilerleyeceğine inanan herkesin gerçeklikten ve zamandan kopuk olduğunu söyleyebilirim. Başardığımız önemli ilerlemenin üzerine yenilerini inşa etmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...