Mısır'da tren kazası: 36 ölü

Mısır'da tren kazası: 36 ölü
Başlık ResmiMisir'da tren kazasi: 36 ölü

Mısır'ın İskenderiyye kentinde iki trenin karıştığı kazada 36 kişinin hayatını kaybettiği, 123 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kaydet
|

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada Kahire-İskenderiyye seferini yapan trenin, İskenderiyye-Port Said trenine arkadan çarpması sonucu medyana gelen kazada 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 123'ünün yaralandığı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da kazanın yerel saatle 14.15'te İskenderiyye kentinin Hurşit bölgesinde meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, arkadan gelen trenin lokomotifinin, öndeki trenin ise son iki vagonunun çarpmanın etkisiyle raydan çıktığı bildirildi. Kazayı araştırmak üzere bakanlık tarafından bir komisyon oluşturulduğu belirtilen açıklamada kazanın sebebi hakkında bilgi verilmedi. Yerel basın ve görgü tanıkları ise kazaya öndeki trenin arızalanmasının neden olduğunu belirtiyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eskişehir çevre Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.