Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Monarşi tartışması Nepal’i karıştırdı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Monarşi tartışması Nepal’i karıştırdı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Başlık ResmiMonarsi tartismasi Nepal’i karistirdi: Sokaga çikma yasagi ilan edildi

Monarşi tartışması Nepal’i karıştırdı. Başkent Katmandu’da binlerce kişinin katıldığı protestolarda monarşinin yeniden kurulmasını isteyen göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Olaylar sonrası yetkililer sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Kaydet
a- | +A

Nepal’in başkenti Katmandu’da Cuma günü düzenlenen monarşi yanlısı protestolar, polisle çatışmaya dönüştü. Göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanılırken, bölgeye sokağa çıkma yasağı getirildi.

Monarşi tartışması Nepal’i karıştırdı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi - 1. Resim
Başlık ResmiMonarşi tartışması Nepal’i karıştırdı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi - 1. Resim

"İŞLER DAHA DA KÖTÜYE GİTTİ'

2008’de monarşiyi kaldırarak cumhuriyet rejimine geçen ülkede, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik durgunluk halkın memnuniyetsizliğini artırdı. Protestocular, “Kral bizim için hayattan daha değerli” sloganları atarken, 55 yaşındaki Mina Subedi, “Yolsuzluk bitecekti, ama her şey daha da kötüleşti” dedi.

İKİ FARKLI MİTİNG, İKİ FARKLI MESAJ

Protestoya karşılık, muhalefet partileri de cumhuriyet sistemini destekleyen binlerce kişilik karşı miting düzenledi. Başbakan Pushpa Kamal Dahal, “Nepalliler geçmişe dönmeyecek” diyerek cumhuriyeti savundu.

GYANENDRA GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Tahttan indirilen 77 yaşındaki eski Kral Gyanendra Shah, son dönemde kamuoyunda daha sık görünmeye başladı. Ancak anayasal darbeyle sona eren 240 yıllık monarşiye dönüş, hala oldukça tartışmalı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.