NATO, 4 ülkeye ek savaş grupları konuşlandıracak

Düzenleyen:
NATO, 4 ülkeye ek savaş grupları konuşlandıracak

DÜNYA Haberleri

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Smith, yarın gerçekleşecek Liderler Zirvesi'nde 4 ülkeye ek savaş grupları konuşlandırmasının onaylanacağını açıkladı.

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith, yarın yapılacak NATO Liderler Zirvesi’nde Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Slovakya'ya ek savaş gruplarının konuşlandırılmasının onaylanacağını belirtti.

UKRAYNA'YA BARIŞ GÜCÜ KONUŞLANDIRMA ÖNERİSİ MASADA

NATO liderleri yarın Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelecek. NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamada bulunan ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith, NATO liderlerinin yarın yapacakları zirvede Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Slovakya'ya ek savaş gruplarının konuşlandırılmasını onaylayacaklarını belirtti.

Ek savaş gruplarının konuşlandırılmasına ilişkin ayrıntıların yarın kamuoyu ile paylaşılacağını aktaran Smith, Rusya ve NATO’nun doğu bloğu ile ilgili uzun değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti. NATO’nun Ukrayna’ya barış gücü konuşlandırmasına ilişkin önerinin hala masada olduğunu belirten Smith, bu önerinin “açık uçlu” olduğunu ve "müttefiklerin Polonya'nın burada ne önerdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini" aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...