Hamas'tan Gazze'ye yeni saldırı emri veren Netanyahu'ya hodri meydan

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hamas'tan Gazze'ye yeni saldırı emri veren Netanyahu'ya hodri meydan

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarının birkaç ay içinde sonuç vereceğini savunarak hedeflerinden dönmeyeceklerini söyledi. Netanyahu, "Birliklere Gazze'nin Refah'ına 'operasyona hazırlanma' emri verildi" dedi. Netanyahu'ya Hamas'tan cevap gecikmedi. 'Hodri meydan' diyen Hamas tüm Filistin direniş güçlerini İsrail'e karşı koymaya çağırdı. Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, Gazze'de ateşkes için sundukları teklifte Türkiye'yi garantör ülke olarak önerdiklerini açıkladı.

Filistin topraklarını işgal eden ve abluka altındaki Gazze'yi son 4 aydır karadan, havadan ve denizden vuran İsrail, Hamas ile ateşkesi net olarak reddettiğini duyurdu. Gazze'de 45'er günlük 3 aşamalı ateşkes ve esir takası planının Hamas tarafından kabul edildiğinin açıklanmasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tansiyonu yükseltecek bir açıklamada bulundu.

BİNLERCE FİLİSTİNLİNİN SIĞINDIĞI REFAH'A SALDIRI EMRİ

Bugün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştükten sonra açıklama yapan Netanyahu, binlerce Filistinlinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yeni operasyon için hazırlık yapılması için emir verdiğini söyledi.

“Topyekun zaferden başka çözüm yok. Hem kuzeyde hem de güneyde güvenliği ancak tam bir zafer ile sağlayabiliriz” diyen Netanyahu, Esirlerin serbest bırakılması için askeri baskının devam etmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Hamas'tan Gazze'ye yeni saldırı emri veren Netanyahu'ya hodri meydan

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ailelerine seslenen Netanyahu, Hamas'ın taleplerini kabul etmenin esirleri serbest bırakmayacağını, "bilakis yeni bir kıyıma yol açacağını" ileri sürdü.

Netanyahu, “İsrail, Gazze’de her an harekete geçebilmeli. Hamas’ın askeri olarak yok edilmesinin alternatifi yok, bunun tamamlanması gerekiyor ve bu elimizde” ifadelerini kullandı.

HAMAS'TAN NETANYAHU'YA HODRİ MEYDAN

Hamas'ın onay verdiği ateşkes önerisini reddeden İsrail Başbakanı Netenyahu'ya Hamas'tan cevap geldi.

Hamas sözcüsü Sami Abu Zuhri, "Netenyahu'nun açıklamaları savaşı sürdürme isteğini gösteriyor. Hamas her seçeneğe hazır. Tüm Filistin direniş güçlerini İsrail'e karşı koymaya devam etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.Hamas'tan Gazze'ye yeni saldırı emri veren Netanyahu'ya hodri meydan

GARANTÖR ÜLKE İÇİN TÜRKİYE ÖNERİLDİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan Gazze'de ateşkes için sundukları teklifin detaylarını açıkladı. Hamdan, Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmasını talep ettiklerini söyledi.

HAMAS'IN TALEPLERİNE ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail tarafının reddettiği Hamas'ın anlaşma şartlarına ilişkin açıklama yaptı. Blinken, "Hamas'ın cevabında bazı başarı şansı olmayan talepler olsa da (İsrail'le) anlaşmaya varılması için bir alan oluşturduğunu düşünüyoruz" dedi.

BLINKEN 'ENDİŞESİNİ'DİLE GETİRMEKLE YETİNDİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi bir araya geldi. ABD merkezli "Axios" haber sitesinin aktardığına göre görüşmede Blinken'e Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yapılacak yeni operasyon hakkında bilgi verildi.

Hamas'tan Gazze'ye yeni saldırı emri veren Netanyahu'ya hodri meydan

Habere göre Blinken, Netanyahu ve Gallant'a, Washington yönetiminin İsrail ordusunun kara saldırılarını Refah'a doğru genişletmesi olasılığından duyduğu endişeyi iletti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...