Nijer'de son yılların en kanlı terör saldırısı: 29 asker hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nijer'de son yılların en kanlı terör saldırısı: 29 asker hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Batı Afrika ülkesi Nijer'de son yılların en kanlı terör saldırısı gerçekleştirildi. Ülkenin Mali ile sınırında meydana gelen terör saldırısında 29 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Mali Savunma Bakanlığı, çatışmalarda onlarca teröristin de öldürüldüğünü duyurdu.

Askeri darbeyle dünya gündemini meşgul eden Batı Afrika ülkesi Nijer’de son yılların en kanlı saldırısı yaşandı. Nijer'in Mali sınırında düzenlenen terör saldırısında 29 asker hayatını kaybetti.

Nijer Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, kuzeybatıda yer alan Tabatol ilçesinde terör operasyonundan dönen ordu birliklerinin saldırıya uğradığı ifade edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 29 askerin yaşamını yitirdiği, 2 askerin ağır yaralandığı belirtildi.

Bakanlık, saldırıda onlarca teröristin de öldürüldüğünü duyururken, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini bildirdi.

Nijer'de son yılların en kanlı terör saldırısı: 29 asker hayatını kaybetti

ASKERİ DARBE SONRASI EN KANLI SALDIRI

Saldırı, askerin yönetime 26 Temmuz'da el koymasından bu yana yaşanan en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Ağustosta da "3 ülke sınırı" olarak bilinen Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun ortak paylaştığı sınır hattının Nijer tarafında yer alan Tillaberi bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 17 asker yaşamını yitirmişti.

TERÖR ÖRGÜTLERİ SIK SIK SALDIRI DÜZENLİYOR

Liptako Gourma adıyla da bilinen ve Almanya'nın yüz ölçümünden büyük bu sınır hattında El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist gruplar sık sık saldırı düzenliyor.

Geçtiğimiz ay Mali, Burkina Faso ve Nijer'in askeri liderleri, militanlarla ya da herhangi bir dış saldırıyla mücadelede birbirlerine yardım etme sözü veren bir güvenlik anlaşması imzalamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...