Nüfus düştü, yetkililer harekete geçti: Doğum yapana binlerce dolar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nüfus düştü, yetkililer harekete geçti: Doğum yapana binlerce dolar

DÜNYA Haberleri

Tayvan'da doğum oranını yükseltmek için harekete geçen yetkililer, teşvik parasını 2 katına çıkardı. Böylelikle 4 Nisan'dan itibaren vatandaşlar ilk bebekleri için 40 bin Tayvan doları (24 bin TL) alacak.

Tayvan'ın başkenti Taipei'de nüfusun azalması nedeniyle şehir belediyesi, ilk çocuk için mevcut yardım miktarını iki katına çıkardı. Bundan böyle çiftlereilk çocukları için  40 bin Tayvan doları (24 bin TL) ödeme yapılacak.

BİR ÇOCUĞA 40, İKİ ÇOCUĞA 45, ÜÇ ÇOCUĞA 50 BİN TAYVAN DOLARI

Tayvan'ın başkenti Taipei'de nüfusun azalması üzerine düğmeye basıldı. Taipei Belediyesi, 1984'ten bu yana ilk kez Mart 2022'de 2.5 milyonun altına düşen nüfusu arttırmak için çocuk doğuran çiftlere mevcut doğum yardımlarına ek olarak 20 bin Tayvan doları (12 bin TL) verileceğini açıkladı. Taipei Sivil İşler Müdürü Chen Yong-te böylece 4 Nisan'dan itibaren ebeveynlerin ilk bebekleri için 40 bin Tayvan doları (24 bin TL) alacağını ifade etti. 

Chen, ayrıca ebeveynlerin ikinci çocuk için 45 bin Tayvan doları (27 bin 769 TL), üçüncü çocuk için ise 50 bin Tayvan doları (30 bin 856 TL) alacağını kaydetti.
Taipei'nin nüfusunun Şubat sonu, Mart başında 2.5 milyona ulaşması bekleniyordu.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...