Pakistan ikinci saldırıyla sarsıldı! Camiyi hedef aldılar, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Pakistan ikinci saldırıyla sarsıldı! Camiyi hedef aldılar, ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Pakistan'da bir caminin yakınlarında gerçekleştirilen saldırıya ikincisi eklendi. Bu kez Cuma namazı kılındığı esnada caminin içinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Pakistan’ın Hayber Pakhtunkhwa eyaletindeki bir camide Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırı 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Pakistan ikinci bombalı saldırıyla sarsıldı. Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Hangu kentindeki bir camide Cuma namazı sırasında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Patlamanın şiddetiyle caminin çatısı çöktü. Bölgeye polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Polisten yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.Camide 30-40 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

SON GELİŞMELERE GÖRE 5 KİŞİ ÖLDÜ

Terör saldırısında ilk belirlemelere göre 1'i polis 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıları kınadı.

İLK SALDIRI CAMİ YAKINLARINDA GERÇEKLEŞTİ

Öte yandan, saatlerce önce Belucistan eyaletine bağlı Mastung bölgesinde Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) doğum günü olan Mevlid Kandili vesilesiyle çok sayıda kişinin toplandığı Medine Cami yakınında bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. 

52 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mastung polisinden Attahul Munim yaptığı açıklamada, 52 kişinin hayatını kaybettiğini, 130'dan fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Munim, saldırganın bir polis aracının yakınında kendisini havaya uçurduğunu aktardı.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, tüm hastanelerde acil durum ilan edildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...