Pakistan'da 26 terörist öldürüldü

Pakistan'da 26 terörist öldürüldü
Başlık ResmiPakistan'da 26 terörist öldürüldü

Pakistan'da, Taliban örgütüne yönelik operasyonlarda 26 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Kaydet
|
Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, kara ve havadan Kuzey Veziristan bölgesinde Afganistan sınırı yakınında militanların sığınaklarına düzenlenen iki ayrı operasyonda 22 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi. Saldırılarda sığınakların tahrip edildiği, çok sayıda mühimmatın da imha edildiği ifade edildi.
OPERASYON İHA'YLA DÜZENLENDİ
Öte yandan Kuzey Veziristan bölgesinin Şaval Vadisi'nde militanların aracına İnsansız Hava Aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 militanın öldüğü kaydedildi.
ŞİMDİYE KADAR 2 BİN 600 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
Pakistan'da geçen yıl Karaçi Uluslararası Havalimanı'na Pakistan Talibanı militanları tarafından düzenlenen saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından ülkenin kuzeybatısındaki Afganistan sınırında yer alan Kuzey Veziristan'daki Pakistan Talibanı kamplarına geniş çaplı askeri operasyon başlatılmıştı.
Havadan ve karadan devam eden operasyonlarda şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 600 militan öldürülürken 300'e yakın asker hayatını kaybetti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.