Pakistan'da korkutan patlama! Ölü ve yaralılar var

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da ilçe mahkemeleri yakınlarında meydana gelen patlama kenti alarma geçirdi. Bir araç alev aldı, ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kaydet
|

Pakistan'ın başkent İslamabad’daki İlçe Adliye Kompleksi yakınlarında sabah saatlerinde güçlü bir patlama meydana geldi.

Pakistan'da korkutan patlama! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim
Başlık ResmiPakistan'da korkutan patlama! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


İlk belirlemelere göre en az 12 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Yaralıların çoğu duruşmalar için mahkeme binasında bulunan sivillerden oluşuyor.

ARAÇLAR YANDI, ÇEVRE BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Patlama sırasında mahkeme çevresinde park halinde bulunan araçlar alev aldı. Olay yerinde büyük bir duman bulutu yükselirken, çevredeki binaların camları kırıldı.

Görgü tanıkları, "Bir anda patlama sesi duyduk, her yer sarsıldı. İnsanlar kaçışmaya başladı" dedi.

#r-1159121#

SALDIRININ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENEN OLMADI

Patlamanın sorumluluğunu şu ana kadar hiçbir örgüt üstlenmedi. Yetkililer olayın Pakistan Talibanı (TTP) bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Ülkede son dönemde Taliban yanlısı grupların eylemleri artarken, güvenlik birimleri yüksek alarma geçirildi.

#r-1158989#

KUZEYDE İKİNCİ SALDIRI GİRİŞİMİ

Aynı gün sabah erken saatlerde, Pakistan güvenlik güçleri Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde bir askeri okula yönelik militan saldırıyı da engelledi.

Yetkililere göre, militanlar öğrencileri rehin almaya çalıştı; 6 saldırganın tamamı güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.