Pakistan'dan Gazze'ye 2. yardım: 90 tonluk insani malzemeleri özel uçakla gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pakistan'dan Gazze'ye 2. yardım: 90 tonluk insani malzemeleri özel uçakla gönderildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal saldırıları sürerken bombardıman altındaki bölgede yaşam savaşı veriliyor. 19 Ekim'de 100 tonluk yardım malzemesi yollayan Pakistan, içinde yaşam ve hastane malzemelerinin bulunduğu 2. ve 90 tonluk yardımı özel uçakla gönderdi.

İsrail'in işgal saldırıları devam ederken Gazze'de 10 bini aşkın sivbil hayatını kaybetti ve bu öldürülenlerin çoğu çovuk ve kadından oluşuyor. Abluka altına alınan Gazze'de yaşam savaşı veriliyor ve hastanelerde tedavilerin yapılması oldukça zorlaşmış durumda. Pakistan Gazze'ye içinde temizlik kiti, ilaçlar ve gıda paketlerinin de olduğu 2. yardımı gönderdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, ülkeden Gazze'ye 2. insani yardım sevkiyatını yapan özel uçağın uğurlanması dolayısıyla İslamabad Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

İSRAİL GADDARCA ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI

Aralarında temizlik kiti, ilaçlar ve gıda paketlerinin bulunduğu 90 tonluk insani yardım malzemesi, özel uçakla gönderildi. Törene, Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ve Filistin'in İslamabad Büyükelçisi Ahmed Cevad Rabei katıldı. Bakan Jilani, burada yaptığı konuşmada, Filistin halkıyla dayanışmasını vurgulayarak, İsrail'in abluka altındaki Gazze'de kadın ve çocuklar dahil olmak üzere sivillere karşı "gaddarca, orantısız ve ayrım gözetmeden" güç kullandığını söyledi.

19 EKİMDE 100 TONLUK YARDIM YAPILDI

İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması ve Gazze ablukasının kaldırılması gerektiğini belirten Jilani, adalet ve insanlık ilkelerinin gözetilmesi ve Gazze halkına insani yardım ulaştırılmasının kolaylaştırılması çağrısında bulundu. Pakistan, 19 Ekim'de Gazze'ye 100 ton insani yardım göndermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...