Panama Kanalı'nda tehlike alarmı! Kuraklık gemileri esir aldı: Küresel ticarette kriz kapıda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Panama Kanalı'nda tehlike alarmı! Kuraklık gemileri esir aldı: Küresel ticarette kriz kapıda

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en önemli kanalları arasında yer alan Panama Kanalı'nda düşük su seviyesi nedeniyle kırmızı alarm çalıyor. Kanalda kuraklık sebebiyle gemilerin geçiş sayısı sınırlandırıldı ve bu durum gemileri oldukça etkiledi. Yetkililer ise kanala giriş yapamayan ve körfezde bekleyen onlarca gemi küresel ticareti vurabileceğinin altını çizdi.

Atlas Okyanusu'nu Pasifik Okyanusu'na bağlayan  Panama Kanalı'nda  kuraklık nedeniyle ortaya çıkan sorun tehlike çanlarına neden oldu. Panama Kanalı Otoritesinin yaptığı duyuruya göre, maksimum geçiş sayısı 2 Eylül'e kadar günde 32 gemi ile sınırlı kalacak.

Reuters'ta yer alan habere göre Atlantik'i Pasifik'e bağlayan 80 kilometreden uzun su yolundaki kısıtlamalar, Orta Amerika bölgesindeki düşük yağışın ardından geldi. Dünyanın en işlek ticaret geçitlerinden biri olan kanalda yaşanan tıkanıklık, genellikle su yolunu kullanan şirketleri alternatif rotalar aramaya yöneltti.

11 GÜNDE 161 GEMİ KANAL YAKINLARINDA

Panama Kanalı, Çin ile ABD arasında ticaret yapan büyük perakendeciler ve enerji şirketleri de dahil olmak üzere birçok nakliyeci için maliyetleri ve geçiş sürelerini azaltıyor . Yetkililer Reuters'e verdiği demeçte, 10 Ağustos itibariyle, kanalın yakınında 161 gemi olduğunu söyledi.

Yılın başından bu yana, El Nino hava olayının neden olduğu kuraklık su kaynakları üzerinde baskı oluşturduğundan, kanal bir dizi derinlik kısıtlaması uygulamıştı. Ancak kanal, Haziran ayında, gemilerin daha kolay geçebilmeleri için yüklerini hafifletmelerini gerektirecek ilave kısıtlamaları erteledi .

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...