PKK'nın sonu yaklaşıyor! Iraklı yetkili, Türkiye ile ortak operasyonun sinyalini verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
PKK'nın sonu yaklaşıyor! Iraklı yetkili, Türkiye ile ortak operasyonun sinyalini verdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Iraklı bir yetkili, terör örgütü PKK'yı bitirmek için Türkiye ile görüşmeler yapıldığını söyledi. Yetkili "Irak, Türkiye ile olan bu önemli ve hassas konuyu bitirmek istiyor. PKK'yı yok etmek için yoğun çaba sarf ediliyor" dedi.

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonun sinyalini verdi. Araci, Bağdat ve Tahran arasında varılan güvenlik anlaşmasının bir benzerinin, PKK’nın Irak’taki varlığıyla ilgili Türkiye ile yapılması konusunda çaba sarf edildiğini söyledi.

"İRAN REJİMİ KARŞITI GRUPLAR SİLAHSIZLANDIRILACAK"

Müsteşar Kasım Araci, Süleymaniye kentini ziyaretinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Irak’taki İran rejimi karşıtı grupların silahsızlandırılarak, sınırdan uzak bölgelere yerleştirilmesine yönelik güvenlik anlaşmasının tamamen uygulanmasının önemine değindi. Araci, söz konusu uygulanmanın son aşamasında bulunduklarını kaydetti.

"PKK'YI BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Araci, Irak'ta komşu ülkelere saldıran hiçbir silahlı grubunun bulunmasına izin vermemek için çabalarının sürdüğünü dile getirdi. PKK’ya karşı Türkiye ile de bir anlaşma olup olmayacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Araci “Irak, Türkiye ile olan bu önemli ve hassas konuyu bitirmek istiyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin önemli bir komşu olduğunu belirten Kasım Araci, ülkesinin silahlı bir grubun komşu ülkelere yönelik her türlü silahlı eylemi engellemek istediğini kaydetti. Araci, ayrıca, “İran ile olduğu gibi, bu meselenin (terör örgütü PKK) tamamen sona erdirilmesi için artık tüm taraflarca bir anlaşmaya varılması yönünde çaba sarf ediliyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...