Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Polonya Devlet Başkanından 'savaşa hazır olun' çağrısı

Polonya Devlet Başkanından 'savaşa hazır olun' çağrısı
Fotoğraf Başlığı Polonya Devlet Baskanindan 'savasa hazir olun' çagrisi

Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda, vatandaşlarını, soydaşlarının yaşadığı eski Polonya topraklarını geri almak için savaşmaya hazır olmaya çağırdı.

Kaydet
a- | +A
Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda, 2. Dünya Savaşı öncesinde Polonya bağlı olan, günümüzde ise Ukrayna sınırlarında kalan Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Volın ve Rivne bölgelerini 'gönüllü olarak' iade etmesini istedi.

Devlet kanalı TVP1'de yayınlanan bir programa katılan Duda, Polonya vatandaşlarını, Ukrayna'nın zulüm ve aşağılamalarına maruz kalan soydaşlarının yaşadığı eski Polonya topraklarını geri almak için savaşmaya hazır olmaya çağırdı.

'TÜM VATANDAŞLARIMIZ SAVAŞA HAZIR OLMALI'


"Eğer modern Ukrayna, SSCB'nin eylemlerini kınıyorsa, o zaman 1939'a kadar Polonya'ya ait olan toprakları da gönüllü olarak geri vermeli" ifadesini kullanan Duda, Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Volın ve Rivne'yi (2. Dünya Savaşı öncesinde Polesya, Galiçya ve Volini adlarını taşıyan bölgeler) geri alabilmek için çalışma başlattıklarını açıklayarak, tüm Polonya halkından destek istedi.


Polonya lideri, "Her vatandaşımız, üzerinde çok sayıda Polonyalının yaşadığı ve savunmamıza ihtiyaç duyan topraklarımızı geri almak için savaşmaya hazırlıklı olmalı" diye konuştu.

'KİEV SSCB'Yİ KINIYOR AMA KAZANDIRDIKLARINI İADE ETMİYOR'


Polonyalı milliyetçiler, Ukrayna sınırında: 'Faşist gördün mü, öldür!'
Duda'nın açıklamasına destek veren programın sunucusu Elizabet Yaroviç de "Mevcut Ukrayna yönetimi, Sovyetler Birliği yüzünden acılar çektiğini söylüyor ama aynı zamanda 'Sovyet işgali' sayesinde kazandığı toprakları geri vermiyor" yorumunu yaptı.


2. Dünya Savaşı'ndan sonra Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti sınırlarına geçen eski Polonya toprakları, Kiev ile Varşova arasında anlaşmazlık yaşatıyor. Polonyalı 'Kresy Wschodnie' (Doğu Sınırları) adlı sivil toplum hareketi, Ukrayna'nın batısında yer alıp eskiden Polonya vatandaşlarına ait olan mülklerin iadesi için nisan ayından bu yana hukuk mücadelesi veriyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.