Putin 8 çocuk istedi: Ninelerimizi örnek alın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Putin 8 çocuk istedi: Ninelerimizi örnek alın

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geniş ailelerin norm hâline gelmesi gerektiğini ifade eden Putin, ülkede kadınların daha fazla sayıda çocuk doğurmamaları hâlinde iktisadi problemler başlayacağı uyarısında bulundu.

M. EMİN ARVAS'IN HABERİ - Ülkede ekonomiyi etkileyebilecek “yıkıcı demografik meseleler” olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nüfusu artırmak için kadınlardan “yedi, sekiz veya daha fazla” çocuk sahibi olmalarını istedi. Dünya Rus Halk Konseyinde video bağlantısı aracılığıyla konuşan Putin “Rus ailelerinde nineler, hatta büyük nineler olduğunu hatırlayın. 7-8 çocuklu aileler vardı. Bu gelenekleri canlandıralım” dedi. Çok çocuk sahibi olmanın, geniş bir aileye sahip olmanın Rusya’daki bütün insanlar için bir norm, bir hayat biçimi hâline gelmesi gerektiğini ifade eden Putin “Aile sadece devletin ve toplumun temeli değil, aynı zamanda manevi bir olgu, ahlakın kaynağıdır” diye konuştu. Rus liderin açıklamaları, Ukrayna’daki savaşın ilk yılında Rusya’nın nüfusunun 550.000 azalması üzerine geldi. Ülkede aileler ortalama 1,42 çocuk doğuruyor. Rusya’da doğum oranlarındaki durgunluk, doksanlı yılların başında SSCB’nin çöküşünden bu yana ciddi bir problem olarak görülüyor. Dünyanın coğrafi olarak en büyük ülkesinde yaşayan insanların sayısı sadece 146 milyon. Birleşmiş Milletlerin tahminine göre Rusya’nın nüfusu 100 sene içinde 112 milyona düşecek.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...