Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Putin harekat emri verdi: Donbas'a askeri operasyon başladı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Dünya

Putin harekat emri verdi: Donbas'a askeri operasyon başladı

Son Güncelleme: 24 Şubat, 2022 - 06:05
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Putin harekat emri verdi: Donbas'a askeri operasyon başladı
Fotoğraf Başlığı Putin harekat emri verdi: Donbas'a askeri operasyon basladi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil birçok kentte patlama sesleri duyuluyor. ABD Başkanı Biden, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ülke çapında sıkıyönetim ilan etti.

Kaydet
a- | +A

Son dakika haberi: Tüm dünyanın yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna geriliminde son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını açıkladı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama sesleri duyuluyor. Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde de art arda patlamalar yaşandı. Donbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kenti üzerinde ise savaş jetlerinin sesi duyuluyor. Rusya, Ukrayna ve Belarus ile olan batı sınırında hava sahasının sivil uçuşlara kapatıldığını duyurdu.

UKRAYNA'DA SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ülke çapında sıkıyönetim ilan etti. Yerel Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın işgal harekatının başladığını, patlama seslerinin füze saldırılarından kaynaklandığını açıkladı. Saldırılarda nerelerin vurulduğuna veya can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

"OPERASYONUN AMACI İNSANLARI KORUMAK"

Sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslenen Putin, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatarak, "Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna topraklarını işgal etme planları olmadığını vurgulayan Putin, kimseye zorla bir şey dayatmayacaklarını ifade etti.

KULEBA: DÜNYA PUTIN'İ DURDURMALI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" derken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, "Putin, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Ukrayna'nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor. Ukrayna kendini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir, durdurmalı. Harekete geçme zamanı" ifadelerini kullandı.

BIDEN'DAN SERT TEPKİ: DÜNYA RUSYA'DAN HESAP SORACAK

ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından yazılı açıklama yaptı. Bu gece tüm dünyanın dualarının Ukrayna ile olduğunu belirten Biden, "Putin, felaket bir şekilde can kaybı ve acı getirecek kasti bir savaşı seçti. Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir. Dünya, Rusya'dan hesap soracak" ifadesini kullandı.

Biden, Ukrayna'daki durumu bu gece Beyaz Saray'dan izleyeceğini ve ulusal güvenlik ekibinden düzenli güncellemeler alacağının altını çizerek, "Sabah G7 liderleri ile görüşeceğim ve bunun ardından Rusya'nın Ukrayna'ya, küresel barış ve güvenliğe yönelik bu gereksiz saldırganlığı nedeniyle ABD ve müttefiklerinin yanıtını duyurmak için Amerikan halkına hitap edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

NATO'ya yönelik herhangi bir saldırının geri püskürtülmesi için NATO müttefikleri ile de yakın temas halinde olacaklarının altını çizen Biden, kendisi ve eşi Jill Biden'ın bu gece Ukrayna'nın "cesur ve gururlu halkı" için dua edeceğini aktardı.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: BU SAVAŞIN BİR ANLAMI YOK

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın operasyon kararının genel bir savaşa yol açması durumunda tahminlerde bulunmanın zor olduğunu belirterek "Açık olan şey bunun sonuçları olacaktır. Ve benim için açık olan şu ki, bu savaşın bir anlamı yok. BM Şartı ilkelerini ihlal ediyor. Eğer durdurulmazsa Avrupa'da büyük acılara sebep olabilir" dedi.

Savaşın durdurulması için kendi açısından çağrıda bulunabileceğini aktaran Guterres, ancak Güvenlik Konseyi'nin tüzük tarafından bu durumu ele almak için yetkilendirildiğini hatırlattı.

Putin harekat emri verdi: Donbas'a askeri operasyon başladı
Başlık ResmiPutin harekat emri verdi: Donbas'a askeri operasyon başladı
Biden, Kuzey Akım 2 projesini yapan firma ile yetkililerine yaptırım uygulayacaklarını duyurmuştu

ABD UYARMIŞTI: HER ŞEY HAZIR GÖRÜNÜYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, birkaç saat önce NBC televizyonunda katıldığı canlı yayında Rusya-Ukrayna gerginliğine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, sunucunun, "Bu gece bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı tamamen işgale başlayacağına inanmak için nedeniniz var mı?" sorusuna Blinken, "Evet var. Ne yazık ki Rusya askeri kuvvetlerini Ukrayna'nın kuzeyi doğusu ve güneyine gidecek şekilde son noktada konuşlandırdı. Rusya'nın Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı başlatması için her şey hazır görünüyor" cevabını vermişti.

Blinken, sunucunun bu tahmininde kesinlik payını sorması üzerine, "Bakın kesin bir zaman ya da saat veremem ancak Rusya'nın ilerlemesi için her şey hazır" ifadesini kullanmıştı.

ZELENSKIY'NİN TALEBİNİ REDDETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu gece bir telefon görüşmesi yapmak istediğini fakat cevap alamadığını söyledi.

Zelenskiy, “Bugün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ile bir telefon görüşmesi talep ettim. Cevap, sessizlik. Ancak asıl sessizlik Donbass'ta olmalı” ifadelerini kullandı.

Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Zelenskiy, "Ama asıl hedefimiz Ukrayna'da barış ve güvenliktir. Bunu yapmak için sizlerle de dahil olmak üzere herkesle bunu konuşmaya hazırız. Farklı formatlarda ve her platformda. Savaş herkesi garantilerden mahrum bırakacak. Başka kimsenin güvenlik garantisi olmayacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME
BM yine çaresiz: Rusya-Ukrayna krizinde de sınıfta kaldı
HABER

BM yine çaresiz: Rusya-Ukrayna krizinde de sınıfta kaldı

BAKMADAN GEÇME
Rusya
HABER

Rusya'dan ABD'ye yaptırım tepkisi: Güçlü cevap verilecek

Editör : SİNEM GÖNEN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 24 Şubat, 2022 - 06:05
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    585 metrelik köprü geliyor! Trafiğe ilaç olacak tünel projesi: Viyadükler yükseldi
    Trafiğe ilaç olacak tünel projesi!
    Kaydet
  • 2
    Eren Kaşıkçı'nın ardından eşinden kahreden paylaşım! Kızı Maya'nın vedası gözyaşlarına boğdu
    Eren Kaşıkçı'nın ardından eşinden kahreden paylaşı...
    Kaydet
  • 3
    Karnı şiştikçe şişti! Aldırmayı düşündüğü oğlu hayatını kurtardı
    Karnı şiştikçe şişti! Aldırmayı düşündüğü oğlu hay...
    Kaydet
  • 4
    Türkiye'den kaçabilmek için 435 kilometre uzağı seçtiler: Yunanistan'ın F-35 üssü Türk füzelerinin menzilinde kaldı!
    Türkiye'den kaçabilmek için 435 kilometre uzağı se...
    Kaydet
  • 5
    Tahkim Kurulu'ndan yeni karar: Mert Hakan Yandaş'ın cezası değişti
    Tahkim Kurulu'ndan yeni karar: Mert Hakan Yandaş'ı...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Kurtulmak o kadar kolay mı Sayın Özgür Özel?
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Siyasetin finansmanı demokrasinin aynasıdır
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Kapitalizmin sinsi tuzağı: Planlı eskitme!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Yargı gücünün analizi / Bölüm 2 / Örgütler
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Ağustos beklentileri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Tarihi miras gün yüzüne çıkıyor!
    Tarihi miras gün yüzüne çıkıyor!
    Kaydet
  • Yürekleri ağza getiren kaza kamerada! Savrulan yayanın yardımına koştular
    Yürekleri ağza getiren kaza kamerada! Savrulan yayanın yardımına koştular
    Kaydet
  • 839 bin lira cezayı duyunca çıldırdı! Belediye önünde ses sistemini ateşe verdi
    839 bin lira cezayı duyunca çıldırdı! Belediye önünde ses sistemini ateşe verdi
    Kaydet
  • Ülkede son 40 yılın en büyük depremi meydana geldi: 26 yaralı var!
    Ülkede son 40 yılın en büyük depremi meydana geldi: 26 yaralı var!
    Kaydet
  • Ilıcalı'ya Yıldırım sorusu: Dikkat çeken hareket
    Ilıcalı'ya Yıldırım sorusu: Dikkat çeken hareket
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Milletler Ligi'nde şampiyon belli oldu
Milletler Ligi'nde şampiyon belli oldu
Kaydet
Hyundai'den 7 kişilik elektrikli MPV sürprizi! Neira Concept ilk kez görücüye çıktı
Neira Concept ilk kez görücüye çıktı
Kaydet
Acun Ilıcalı'dan Galatasaray'a transfer çalımı: Anlaşma an meselesi!
Acun Ilıcalı'dan Galatasaray'a transfer çalımı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.