Putin, 'Türkiye nükleer devletler kulübü üyesi oldu' sözleriyle açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl krizinin çözümü için yeniden devreye girdi. Merakla beklenen Erdoğan - Putin zirvesi Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşti. Rus lider Putin taleplerini dile getirdi ancak Zirve’de bir diğer önemli konu başlığı Türkiye’yi çok ilgilendiren enerjiydi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile enerji sevkiyatına yönelik açıklamalar yaptı. Putin, Türkiye ile Rusya arasında geçtiğimiz yıl ticaret hacminin yüzde 86 arttığına dikkat çekti. Vladimir Putin, Batı ülkelerine ise ateş püskürdü. Türkiye Gazetesi YouTube kanalında konunun ayrıntıları incelendi. 

Kuzey Akım 1 Boru hatları, Mavi Akım’ı koruyan gemilerin savaşta hedef olduğunu hatırlatan Putin, "Yakın zamanda gaz konusunda ve başka alanlarda önemli adımlar atacağız" diyerek müjdeyi verdi.

'TÜRK EKONOMİSİNE UCUZ YAKIT SEVKİYATI DEVAM EDECEK'

Rusya ile Türkiye arasında çok önemli bir proje mevcut: Akkuyu Nükleer Santrali. Bu santralin, önümüzdeki yıl faaliyete girmesi bekleniyor.

Putin, "Akkuyu ile ilgili her şey planlandığı gibi gidiyor ve Türkiye Akkuyu ile artık kelimenin tam anlamı ile uluslarası nükleer devletler kulübü üyesi oldu" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, "Türk ekonomisine ucuz yakıt sevkiyatı devam edecek. Gazprom (Rus doğal gaz şirketi), Botaş’a doğalgaz dağıtım alanının kurulması için yol haritası paylaştı" dedi. Yani Türkiye üzerinden üçüncü ülkelere gaz sevk etmeye hazır.

Projeler bununla da kalmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu'dan sonra Sinop santrali konusunu ele aldıklarını söyledi. Erdoğan, "Atılan adımlarla Türkiye sınıf atlayacaktır" dedi.

TÜRKİYE NÜKLEER ENERJİDEN ELEKTRİK ÜRETECEK

Türkiye açısından Soçi zirvesi çok önemliydi. Türkiye yeni teknolojiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı adımları ile 60 senelik gecikmenin ardından Nükleer Santrali’ne kavuşacak. Böylece, Türkiye gelecek yıldan itibaren nükleer enerjiden elektrik üretebilecek. Üstelik iki lider de bunların devamının geleceğinin sinyallerini açıkça verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...